SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Olmaktan Övünürdü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:34:18
A- A+ PAYLAŞ

4. Uluslararası Malatya Film Festivali etkinlikleri kapsamında Kemal Sunal’ın filmlerde kullanmış olduğu aksesuarlar ile kişisel özel malzemelerinden oluşan sergi açıldı. 

4. Uluslararası Malatya Film Festivali nedeniyle Kemal Sunal’ın ailesi tarafından hazırlanan sergi Malatyapark AVM’de açıldı. Sergide merhum sanatçı Kemal Sunal’ın filmlerde giymiş olduğu elbiseler, kullandığı aksesuarların ile kişisel özel eşyaları yer aldı. Serginin açılışında Hababam Sınıfı’nın oyuncuları da bulundu.

Serginin açılışında konuşan Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, “Kemal Sunal ‘Elhamdülillah Malatyalıyım’ diyerek tüm Malatyalıların yaptığı gibi cevap verirdi. Malatyalı olmaktan çok övünürdü. Şimdi çocuklarımız da 'biz Malatyalıyız' diyor. Dolayısıyla ben Malatya'nın yaşlı geliniyim. Sergide Kemal'in yıllarca sakladığı evrakları, tiyatro aksesuarları, film aksesuarları, kostümleri, kimlikleri var. Özellikle üniversite diplomasını koyduk. Bildiğiniz gibi aftan yararlanıp 50 yaşından sonra üniversiteyi bitirdi ve yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans ve üniversiteye devam etmek için yatırdığı harçların makbuzuna kadar saklayıp kendi yaptığı her şeye ne kadar önem verdiğini bize gösteriyor. Filmleri hayatından ayrı değildi. Serginin o gözle görülmesini çok arzu ediyorum” şeklinde konuştu.

"Kemal Sunal tabii ki Malatyalıydı ama biliyoruz ki Kemal Sunal sadece Malatya'ya değil bütün Türkiye'ye aittir" diye sözlerine başlayan Vali Vasip Şahin, "Türkiye'nin önemli bir değeri, önemli bir sanatçısıdır. Kemal Sunal güldürürken düşündüren, sosyal mesajlara hiciv gözüyle bakıp, can alıcı noktalarına vurgu yapabilen, bunu sadece sözleriyle değil jest ve mimikleriyle de çok rahat yapabilen çok usta bir oyuncuydu. Malatya halkı kendisiyle gurur duyuyor" dedi.

Açılış sonrasında davetliler sergiyi birlikte gezdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız