SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı Olmamız Hasebiyle..'

A- A+ PAYLAŞ

Senaristi ve yapımcısı Malatyalı olan Hop Dedik Deli Dumrul filminin özel gösterimi Malatya'da gerçekleştirildi.

2011 yapımı olan Hop Dedik filminin özel gösterimi öncesinde Avşar Sinemaları'nda bir kokteyl gerçekleştirildi. Filmin Senaristi Malatyalı Bayram Özbek ve filmin yapımcısı ve Malatyalı olan Ali Avcı da özel gösterime katıldı.

Filmin özel gösterimi öncesi bir konuşma yapan Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, "Anadolu'nun bağrında bir Anadolu kentinde Malatyalı bir senarist ve yapımcımızın gerçekleştirmiş olduğu filmin galasını yapıyoruz. Tabii ki bizim dramımızı, bizim trajedimizi, bizim gerçeklerimizi, bize yakışan bir üslupla ortaya koymak çok önemli bir iddiadır. Bu iddiayı ileri sürmek, bu tezi savunmak bir öz güven ve cesaret gerektiriyor. Ben bu çerçevede filmimizin senaristini ve yapımcısını kutluyorum. Senaristi bir emniyet mensubu, yapımcısı ise bu konulara ilgi duyan bir isim olarak gerçekleştirmiş oldukları nu başarı, Malatya'nın bu doğrultudaki faaliyetlerine hız kazandıracaktır. Bir defa Malatya'yı seçmekle zaten isabet kaydettiler. Sade kendi memleketleri olması değil Malatya'nın ciddi bir kültür ve sanat merkezi olma yolundaki gösterdiği başarı ve ilerleme bunu hak ettiriyor. Bu bağlamda isabetli bir tercihte bulundular. Malatya'nın nice bu tür etkinliklere sahne ve konu olmasını Malatyalı hemşehrilerimizin, gençlerimizin sanat, edebiyat ve kültür alanında nice başarılara imza atmasını arzu ediyorum" dedi.

Filmin senaristi Bayram Özbek ise kendisi için çok anlamlı bir gün olduğunu kaydederek, "İlk defa bir sinema filmim hem de kendi memleketim olan Malatya'da özel bir gösterimle vizyona girmiş bulunuyor. Ve ne mutlu ki bizlere ve sizlere; sanata ve sanatçıya büyük değer veren Türkiye'de nam yapmış olan Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımız da bizleri şereflendirdiler" diye konuştu.

Filmin yapımcısı Ali Avcı da, "Polis teşkilatına verilen değeri biraz daha anlatabilmek adına, onların en son katıldığımız resepsiyonda "Güvende olmanız bize yeter" düsturuyla yola çıkan polis teşkilatına destek veren filmimizin senaristi Bayram Özbek'e teşekkür ediyorum. Malatya'da geçen yıl gerçekleştirilen sinema festivali ile sanata, filme ve kültüre daha güzel bir bakış olmuş. Buda beni hakikaten çok derinden memnun etti. Bir Anadolu galası yapılması gerekiyordu. Malatyalı olmamız hasebiyle de galamızı Malatya'da yaptık" şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Malatya'da sinemaya katkılarından dolayı Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya birer plaket takdim edildi.

Plaket takdimi sonrası Vali Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, BBP Malatya İl Başkanı Ramazan Keltaş ile katılımcılar filmi izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız