SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Ozanlar" Etkinliği

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:26:18
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da “Malatyalı Ozanlar”  etkinliği 19 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilecek… 

Ozanlık geleneğinin yaşatılmasında örgütsel olarak önemli bir yeri olan Halk Ozanları Kültür Derneği, kuruluşunun 40. Yılında yaptığı etkinlikleri sürdürüyor. Halk Ozanları Kültür Derneği Bölgesel Ozanlar Etkinliğini “Malatyalı Ozanlar” ile başlattı.

Halk Ozanları Kültür Derneği (Ozan-Der) 40. Yıl Etkinlikleri kapsamında "Bölgesel Ozanlar"  adı ile tanıtım programları yapmayı planladı ve ilkini “Malatyalı Ozanlar” adı ile projelendirerek, özellikle Ankara'da oturan Malatyalı ozan ve sanatçıların katılacağı etkinlik düzenlendi.

27 Malatyalı ozan ve sanatçı 19 Nisan 2014 Cumartesi günü saat 18.00’den itibaren Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesinde (Maltepe Park Karşısı) konser verecek.

"Bölgesel Ozanlar" tanıtım etkinlikleri daha sonraki aylar içinde, başka bir şehrin ozan ve sanatçılarının katılımı ile sürecek.

Malatya Hekimhan, Köylüköyünden olup 2009 yılından buyana Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanlığını yürüten, programın sunuculuğunu da üstlenen ve yukarıdaki bilgileri veren Kenan Şahbudak, “Ozan-Der 40. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında, Malatyalı ozan ve sanatçılarımızın katılacağı tanıtım etkinliğimize bekliyoruz” çağrısı yaptı.

İletişim: OZAN-DER: Adakale Sokak 8/9 Yenişehir Ankara, Tel: 0312.435 26 73

Programda Yer Alan Malatyalı Sanatçılar 

Kemal KESKİN

Ali Ekber GÜLBAŞ

İbrahim EMİCİ

Mehmet Ali ALPAY

Murtaza ŞİRİN

Hüseyin BAŞARAN

Süleyman ÖZEROL

Feyzi ŞAHİN

Zeki YILDIRIM

Hasan Basri KILIÇ

Hüsnü YELBAY

Ali ALMASULU

Kaya KUZUCU

M. Afşin KARAKAYIŞ

Hüseyin YILMAZ

Kenan ŞAHBUDAK

Muhammet ELVERİR

Ünsal DOĞAN

Cuma YILDIRIM

Nazım ATEŞ

Yılmaz ŞİRİN 1970

Ahmet DUMLUPINAR

Hüseyin ÖĞRETMEN

Ali Rıza GÜLTEKİN

Serhat KOYUN

Gülşen ÖZTÜRK

Tuğba NURTEKİN 

Gerçekleştirilen Ozan-Der 40. Yıl Etkinlikleri 

9 Mart 2014: Halk Ozanları Kültür Derneğinin kuruluşunun 40. yılı etkinliklerinden "40. Yılda 40 Ozan" adlı etkinlik  günü Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi.

26 Şubat 2014: Barış TV'de Ayhan Aydın'ın hazırlayıp sunduğu programa Yönetim Kurulu olarak Kenan Şahbudak (Başkan), Ali Cevat Yürekli (Başkan Yardımcısı), Yusuf Dönmez (Sayman), Aysel Çiçek (Yazman), Leyla Yamaç Ulusu (Kadın Komisyonu Başkanı), Ümit Özdizlekli (Bağlama Öğretmeni) katıldılar.

3 Mart 2014: TV 10'da Berrin Sular’nin sunumu ile canlı yayınlanan programa Ozan-Der Başkan Yardımcısı Ali Cevat Yürekli ile dernek üyeleri Âşık Ekberi ve Mevlüt Çağlayan katıldılar.

22 Mart 2014: Ozan-Der'in 40. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Aşık Veysel Anma Etkinliği Yılmaz Güney Sahnesinde gerçekleştirildi. Nazender Süzer ve Gürsel Gökçe görsel sunumları, İhsan Öztürk ve Ethem Karagülle ses ve sazları ile Veysel Kaymak anılarıyla programa destek oldular. Ozan-Der Halk Müziği Korosu, Âşık Veysel türküleri seslendirdi.

3 Nisan 2014: Kenan Şahbudak (Ozan-Der Başkanı ve Koro Şefi), Ümit Özdizlekli (Ozan-Der Bağlama Öğretmeni) ve Murat Metin (Ozan-Der Mamak Temsilciliği Bağlama Öğretmeni) Radyo Özgür'de Mustafa Canönde'nin sunumu ile "Türkülere Can Verenler" programına katıldılar.

5 Nisan 2014: Ozan-Der Halk Müziği Korosu, Ulusal Kanal’da Birsen Temir'in konuğu olarak, Âşık Veysel türküleri ile canlı yayında yer aldı.  

HABER: Süleyman ÖZEROL- Ankara

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız