SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Polis Şehit

A- A+ PAYLAŞ
OSMANİYE’de Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurdunun önünde görev yapan 3 trafik polisine PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda biri Malatyalı olan 2 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru da ağır yaralandı. Kaçan teröristlerden 1’i çıkan çatışmada öldürüldü.
 
YURT ÖNÜNDE SALDIRI..
Olay, saat 13.15 sıralarında merkez Fakıuşağı Mahallesi’ndeki üniversite bölgesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurdu önünde meydana geldi. Henüz plakası belirlenemeyen hafif ticari araçla gelen ve 4 kişi olduğu sanılan PKK’lı teröristler, yol kenarına park ettikleri resmi otomobilden inerek yurt binası önünde görev yapan 3 trafik polisine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda 2 polis memuru olay yerinde şehit olurken, 1 polis memuru da ağır yaralandı. Saldırganlar, olay yerinden geldikleri araçla hızla uzaklaştı. 
 
Amanos Dağları’nın eteğindeki Zorkun Yaylası’na doğru kaçan PKK’lılar, araçlarını Orman İşletme Müdürlüğü’nün yakınlarında terk ederek yaya olarak ormanın içine girdi. Jandarma ve polisin Özel Hareket timleri de bölgeye sevk edildi. Güvenlik güçleri, Karacalar Mevkii’nde karşılaştıkları teröristlerle çatışmaya girdi. Çatışmada 1 terörist ölü olarak geçirildi, diğerleri ise sık ormanın içine kaçtı. 
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri sırasında saldırıyı duyan Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de olay yerine gelerek saldırı ve operasyonla ilgili bilgi aldı.
 
Osmaniye’de PKK saldırısında şehit olan polis memurlarının Mersin’in Silifke ilçesi nüfusuna kayıtlı 49 yaşındaki Mehmet Ali Ünal ve Malatya nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki Vahap Alagöz olduğu, yaralı bulunmadığı açıklandı. 
 
Maddi hasarlı bir trafik kazasıyla ilgili öğrenci yurdu önünde tutanak tutarken saldırıya uğradıkları anlaşılan polis memurlarının cenazeleri yapılan işlemlerin ardından Osmaniye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehitlerin yakınları ile meslektaşları ise hastaneye akın etti. Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Bu arada Zorkun Yaylası bölgesinde jandarma ve Özel Hareket timlerinin kaçan teröristleri yakalamak için operasyonlarını sürdürdüğü bildirildi.
 
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Osmaniye'de 2 polis memurunu şehit eden teröristlerin 4 kişilik bir grup olduğunu belirterek, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonların sürdürüldüğünü bildirdi.
 
Bakan Şahin, Osmaniye'de yol kontrolü yapan trafik ekibine yönelik düzenlenen saldırıda, 2 polisin şehit olduğunu, kaçan teröristlerin takibi sırasında 1 teröristin de silahıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini söyledi. 
 
Görgü tanıklarının ifadesine göre teröristlerin 4 kişilik bir grup olduğunu kaydeden Şahin, saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonların sürdürüldüğünü aktardı.
 
CENAZE TÖRENİ CUMARTESİ GÜNÜ..
Bu arada, Osmaniye'deki saldırıda şehit olan Polis Memuru Vahap Alagöz için, Cumartesi günü saat 13.00'de Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenleneceği, şehit polisin cenazesinin daha sonra doğum yeri olan Doğanşehir ilçesi Söğüt beldesine götürüleceği, burada ikindi namazını müteakip toprağa verileceği bildirildi.
 
Alagöz'ün 10 yıllık polis olduğu ve 3 çocuğunun bulunduğu öğrenildi.
 
Öte yandan, Alagöz'ün şehit olduğu haberi Söğüt'teki babaevine ateş düşürdü. Haberi alan yaşlı baba ve akrabalar gözyaşı döktüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız