SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Prof.'a Son Görev

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:03:11
Malatyalı Prof.'a Son Görev
A- A+ PAYLAŞ

 Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde uzun yıllar Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapan ve yakalandığı rahatsızlık dolayısıyla yaşamını yitiren Prof. Dr. Erol Akan son yolculuğuna uğurlandı.

Prof. Dr. Akan için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde tören düzenlendi. Tören sırasında Akan’ın eşi ve ailesi uzun süre gözyaşı döktü. Birlikte görev yaptığı hekim dostları ve Çukurova Üniversitesi camiası da Akan'ı yalnız bırakmadı.

Törende konuşan Rektör Vekili Hasan Fenercioğlu, Çukurova Üniversitesi'nin kuruluşunda temelleri olan Erol Akan gibi değerli bir hocayı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. 

Konuşmaların ardından Akan’ın cenazesi defnedilmek üzere Kabasakal mezarlığına götürüldü.

Cenaze törenine Aytaç Durak, Tıp Fakültesi Dekanı Dilek Özcengiz Kurucu Rektör Mithat Özhan, eski Rektörler Can Özşahinoğlu, Yalçın Kekeç ile çok sayıda hekim arkadaşı ve sevenleri katıldı.

PROF. DR. EROL AKAN KİMDİR

1934 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamladı. 1953 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girip 1959 yılında tamamladı. Aynı yıl aynı fakültede Mikrobiyoloji Enstitüsünde ihtisasa; 1961 yılında uzmanlığı alarak başasistanlığa başladı. 1963-1965 yılları arasında askerlik eğitimini tamamladı. Nisan 1973 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalına öğretim görevlisi olarak atandı ve aynı yıl kasım ayında doçent, 1978 yılında profesörlüğünü aldı. Görev yaptığı yıllar içerisinde 7 kitap yüzlerce makaleye imza attı.

Uzun yıllar Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı

1988-2000 yılları arasında Temel Tıp Bilimleri Başkanlığını yürüttü.

Prof. Dr. Erol Akan, 15 Aralık 2001 yılında emekli olmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız