SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Rektör Adayı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:22:22
Malatyalı Rektör Adayı
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi’nde yapılacak rektörlük seçiminde Malatyalı bilim adamı Prof. Dr. İbrahim Keleş de rektör adayı olarak yarışacak. 

Aralık ayında yapılacak rektörlük seçimi için bugüne kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aile doktoru olarak da tanınan mevcut rektör Prof. Dr. Yunus Söylet’in yanı sıra Prof. Dr. İbrahim Keleş, Prof. Dr. Raşit Tükel ve Prof. Dr. Faruk Erzengin aday olduğunu açıkladı. 

2008’de İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne Aday Olmuştu 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Keleş, 2008 yılında yapılan İnönü Üniversitesi Rektörlüğü seçiminde de aday olmuş ve 21 oy almıştı. Prof. Dr. Cemil Çelik’in 183, Prof. Dr. Sezai Yılmaz’ın 170 oy aldığı seçimde Prof. Dr. İbrahim Keleş 21 oyla 3. sırada aldıktan sonra, YÖK değerlendirmesi sonucunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulan 3 kişilik listede yine 3. sırada değerlendirilmişti. 

Prof. Dr. İbrahim Keleş Kimdir? 

Malatya'da 1958 yılında doğdu. Barbaros İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve 1975-1976'da Turan Emeksiz Lisesi (Malatya Lisesi)’ni bitirdikten sonra 1976–1977 öğretim yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden 1982 yılında mezun olan Keleş, mecburi hizmetini Tunceli'nde tamamladı. Mecburi hizmet döneminden sonra bir süre Çavuşoğlu Sağlık Ocağı Tabibi olarak çalıştı.  

Taksim İlkyardım Hastanesi 1. Dahiliye Kliniği'nde başladığı İç Hastalıkları ihtisasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Kliniği'nde tamamlayarak 1990 yılında iç hastalıkları uzmanı oldu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda 1994 yılında ihtisasını tamamlayarak, kalp ve damar hastalıkları uzmanı oldu.

Houston Texas, Baylor Collage of Medicine, St. Lukes Hospital'ın kardiyoloji servislerinde 1995-1996 yıllarında misafir araştırmacı olarak bulunan Keleş, 4 araştırma projesinde yer aldı.

1996 yılında kardiyoloji doçenti, 2006'da profesör unvanını alan Keleş, halen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

Birçok sivil toplum kuruluşlunda kurucu üye, mütevelli heyet üyeliği, yönetim kurulu üyeliği ve genel sekreterlik gibi görevleri bulunan Keleş, 12 adet çeviri ile ders kitabı bölüm yazarlığı yaptı.

Ulusal ve uluslararası 130'un üzerinde bilimsel tebliğ ve yayını bulunan Keleş, “Clinic Medicine” adlı tıp dergisinin editörlüğünü yapıyor.

2023 Vizyonuna Uygun Üniversite 

Prof. Dr. İbrahim Keleş, rektörlük seçimi kampanyası kapsamında öğretim üyelerine yaptığı çağrıda Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine uygun bir üniversite yapılandırma hedefi olduğunu vurgulayarak “Ülkemizi daha ilerilere götürecek insan kaynaklarının yetiştirilmesini sağlamak, ufku geniş, idealleri yüksek gençler yetiştirmek, öğrencilerimizi  iş hayatında tercih edilecek donanımda eğitmek, ülke ekonomimize ve sosyal sorunlarımızın çözümüne katkıda bulunacak projelere imza atmak, yapılmayanı yapmak, eksik olanı tamamlamak, engelsiz, özgür, akademik, idari ve mali özerkliği olan öğretim üyelerinden oluşan bir üniversite için, bir hizmet yarışı ve görev bilinciyle iyi, doğru ve dürüst insanlar bir araya gelelim” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız