SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Şairler de Katıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:53:37
Malatyalı Şairler de Katıldı
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Yazarlar Birliği Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen “1. Karacadağ Şiir Akşamları” etkinliğinde 7 ilden 39 şair, Diyarbakır’daki şiirseverlerle buluştu. 

Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Kültür ve Turizm İl Müdürü Tevfik Arıtürk ile Diyarbakır Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Fatma Öztürk’ün katıldığı, Diyarbakır'ın şairlerini ve edebiyatseverlerini Türkiye genelindeki şairlerle buluşturmak amacıyla yapılan etkinliğe Diyarbakırlı şiirseverler yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Malatya, Elazığ, Mardin ve Van olmak üzere 8 ilden 39 şairin katıldığı ve şiir şöleni tadında geçen program, davetlilere Gazi Köşkü’nde yemek ikramı ile başladı. Daha sonra etkinlik alanında devam eden programda ilk olarak Diyarbakır Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Fatma Öztürk bir konuşma yaptı. Öztürk, tarihin her döneminde ilgi odağı olan Diyarbakır’ın her dönemde önemli devlet adamları, sanatçılar, şairler, yazarlar ve bilim adamları yetiştirdiğini söyledi. 1. Karacadağ Şiir Akşamları etkinliğiyle Diyarbakır’ın kültür ve sanatının temel taşlarından olan şiire dikkat çekmek istediklerini aktaran Öztürk, “Herkesin kendi yaşamından kareler bulacağı bu güzel akşamda kültürün, edebiyatın, sanatın ve şiirin canlandırılacağını düşünüyorum. Bu düşünceyle etkinliğe katılan şairleri, davetlileri ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. İlkini düzenlediğimiz şiir akşamlarına yurdumuzun farklı illerinden değerli şair ve edebiyatçılar katılım sağlayarak, güzel şiirleriyle programa duygu ve renk katacaklar. Şimdiden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“BU ETKİNLİĞİN HAFIZALARA KAZINMASINI ÜMİT EDİYORUZ”

Bu tür etkinliklerin gelecek nesiller için de büyük önem arz ettiğini belirten Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran ise, “Mezopotamya’yı besleyen, emziren iki kaynak var. Bunlar Fırat ve Dicle nehirleridir. Bu iki nehri de omuz omuza verdiren ve birleşen Karacadağımız var. Ayrıca ilimizin kültürüne ve mimarisine çok büyük katkısı olan siyah bazalt taşlarının da çıktığı yerdir. Bu siyah bazalt taşları, Diyarbakır'ımızda yaşayan şair, yazar ve edebiyatçılara çok büyük ilham kaynağı olmuştur. Bu yüzden etkinliğimize de Karacadağ Şiir Akşamları ismini vererek bu etkinliğimizin değerli bir anlam kazanmasını istedik. Diyarbakır Yazarlar Birliği ile beraber bu etkinliğin hafızalara kazınmasını ümit ediyoruz. Sayın Valimiz Mustafa Cahit Kıraç’ın da bu etkinlikte büyük emeği oldu. Ancak kendileri ilimizden ayrıldığı için sizlere selamlarını iletti. Bu güzel etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve bu etkinliğin devamlılığını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlikte emeği geçenlere plaket takdim edildikten sonra çeşitli illerden Diyarbakır’a gelen şairler şiirlerini okudu. Diyarbakır’ın birbirinden güzel ezgilerinin de dinletildiği ve gecenin geç saatlerine kadar süren etkinlikte, Diyarbakır’ın bağrından çıkıp Türk edebiyatına mal olan Sezai Karakoç, Ahmed Arif, Cahit Sıtkı Tarancı gibi ünlü şairlerin şiirleri de okunarak şairler anıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız