SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Siyasetçilerden Destek Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2016-08-12 03:20:11
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Escrima Kali Arnis Federasyonu (WEKAF) tarafından Filipinler'de gerçekleştirilen Escrima Dünya Şampiyonası’na ilk defa katılan Türk sporcular, 1 birincilik, 3 ikincilik, 2’de üçüncülük elde ederek, tarih yazdılar.

45 ülkenin katıldığı şampiyonayla ilgili bilgi veren Türkiye Arnis Kali Escrima Federasyonu Başkanı Grandmaster Mustafa Günaydın, Mayıs ayında Mersin’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda 12 sporcudan oluşan milli takım kadrosunun belirlendiğini kaydetti.

Günaydın, Filipinlerde gerçekleştirilen Escrima Dünya Şampiyonası’na 2 sporcu ve 1 antrenör ile gidebildiklerini belirterek, “Federasyonun hala iç işlerine bağlı olduğu için bütçesi ve devlet desteği yok. İstanbul’da ve Malatya’daki bir çok iş adamına ve kurumlara rica edilmesine rağmen kimsenin sponsor bulamadık. O nedenle 12 sporcu yerine kendi imkanlarıyla 2 sporcu ve 1 antrenörü Filipinlere götürebildik” dedi.

2 sporcuyla katıldıkları dünya şampiyonasında tarih yazdıklarını ifade eden Günaydın, şunları söyledi: “İlk defa katıldıkları dünya şampiyonasında bir yarışmacının birden fazla kategoride maçlara girebildikleri için bu kadar az sporcuyla ülkemize daha fazla madalya getirebilmek için antrenörümüzü de maçlara soktuk. Amaç ülkemize eli boş dönmemek ve dünyaya Türk’ün gücünü göstermekti. Onun için her sporcum 3 kategori de girdi maçlara. Maçlar çok çekişmeli geçti. Türk Bayrağımızı göklere çektirmek için canla başla maçlar yaptılar.”

Günaydın, dünya şampiyonası Emre Eğtuğrul’un 1 birincilik, 1 üçüncülük, Bilal Erbatan’ın 1 ikincilik, 1 üçüncülük, Bülent Büyük’ün de 2 ikincilik aldığını kaydetti.

ANTRENÖR SPORCU OLARAK KATILDI

Mustafa Günaydın, imkansızlıklar nedeniyle dünya şampiyonasına 12 sporcuyla katılamadıklarını bunun yerine antrenör olarak şampiyonaya katılan Bilal Erbatan’ın sporcu olarak müsabakalara katıldığını ifade etti.

Günaydın, antrenörü sporcu olarak müsabakalara dahil etmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Yani Fatih Terim’in maçta oynaması gibi bir şey ama mecbur kaldık. Allaha hamd olsun ilk defa katıldığımız dünya şampiyonasında Türkiye’nin ve Türk milletinin adını Filipinlerde duyurduk. Şanlı bayrağımızı göklere çektirdik. Dünya şampiyonasında Türk sporcuların maçlarda gösterdikleri başarıları gören ülkeler çok şaşırdı bazıları zaten Türklerin cesur ve mücadeleci olduklarını duymuştuk burada da gözlerimizle gördük dediler” dedi.

Federasyonlarının spor bakanlığına bağlanması için Malatyalı siyasetçilerden destek beklediklerini dile getiren Günaydın, federasyon başkanı ve yönetimdekilerin çoğunun Malatyalı olduğunu da sözlerine ekledi.

Günaydın, elde edilen başarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, dünya şampiyonasında aldıkları madalyaları, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında onurlu bir direniş gösteren ve halen bu direnişlerini sürdüren Türk milletine armağan ettiklerini söyledi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

unnamed (20)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız