SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Son Derece Memnun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:36:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Malatya’da asayiş suçlarında önemli oranda bir azalma olduğunu bildirerek, “İstatistiki verilere baktığımız da hakikaten ciddi oranda, mala karşı ve kişiye karşı işlenen suçlarda bir azalma olduğunu tespit ediyoruz” dedi. 

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Emniyet Müdürü Mustafa Aygün’ü ziyaret etti.

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, “Biz MÜSİAD Şubesi olarak ve Türkiye’de ekonomi ile ilgilenen işadamları olarak şunu çok iyi biliyoruz, bir ülkede, bir ilde eğer huzur yoksa, refah yoksa, asayiş tam değilse, orada fabrika da olmuyor, çalışma da olmuyor, üretim de olmuyor. Bu bakımdan Emniyet mensuplarının, sizin yaptığınız çalışmaları çok kutsuyor ve önemsiyoruz. Bu konuda Malatya’da yaptığınız üstün hizmetlerden dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ekonominin birinci temeli kaynağı elbetteki huzurdur. Bunu sağlayabiliyorsak, ne mutlu bize. Malatya son dönemlerde göç alan bir il. Göç alan iller emniyet ve asayiş noktasında sıkıntıları zaman zaman olur. Ama sizlerin gayretli çalışmaları neticesinde böyle hissetmiyoruz” dedi.

Emniyet Müdürü Mustafa Aygün ise, “Sivil toplum örgütlerinin toplumda oluşan güvenlik algısını test edilmesin de çok büyük rolü var. Aynı zamanda etkisi büyük. Biz bunun farkındayız. Bu nedenle sivil toplum örgütleriyle irtibat halindeyiz ve onlarla diyalogumuzu en süt seviyede devam ettiriyoruz. Malatya özeline baktığımızda Malatyalı vatandaşımızda oluşan bu güvenlik algısının hangi seviyede olduğunu istatistiki rakamlar itibariyle baktığımızda bizim uzaktan tespit etme şansımız çok yok. Bu konuda en etkili unsur sivil toplum örgütleri ve vatandaşın bizzat kendisi. Bu güvenlik algısını, hassasiyeti ve toplumun güvenlik birimlerine olan yaklaşımı hakikaten bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Genel itibariyle baktığımızda 2011 yılı sonu veya 2012 yılı başları itibariyle veya 2013 yılının şuan itibariyle geldiğimiz noktası arasında bir karşılaştırma yaptığımızda olumlu bir güvenlik algısının oluştuğunu görüyoruz. Zira istatistiki verilere baktığımız da hakikaten ciddi oranda, mala karşı işlenen suçlarda bir azalma olduğunu tespit ediyoruz. Kişilere karşı işlene suçlar, kesici aletten yaralanmadan tutunda, silahlı yaralanma ve değişik taşlı sopalı kavgalara kadar bu tür suçlarda ciddi anlamda bir azalma olduğunu görüyoruz. Böyle bir algının da toplumda oluştuğunu hissediyoruz ve farkındayız. Bize ulaşan istatistiki rakamlarla bu üst üste oturuyor. Bu mücadeleye ara vermedik, devam ettiriyoruz” ifadelerini kaydetti.

Aygün şunları söyledi, “Zira son zamanlarda baktığımızda ardı ardına değişik operasyonlar yaptık. En son yaptığımız operasyon malum devlet ihalelerine fesat karıştıran, Battalgazi ilçesinde işlenen bir cinayetin de faillerini içinde olduğu bir çete. Bu çeteye karşı yaptığımız operasyonla birçok faili meçhul olay aydınlanmış oldu. Birçok silahla yarama ve işyeri kurşunlama, tehdit ve benzeri olaylar aydınlanmış oldu. Malatyalı bu konuda son derece memnun. Hatta bire bir şubemize gelerek, konuyla ilgilenen şubemize gelen teşekkürlerini ifade eden vatandaşlarımız oldu. Dolayısıyla bu mücadeleye devam edeceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız