SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Sporcudan Türkiye Rekoru

0
Güncellendi - 2019-05-27 01:13:25
Malatyalı Sporcudan Türkiye Rekoru
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Kulüpler Arası Yürüyüş Ligi 2.Kademe(Final) Yarışmaları Ankara'da gerçekleştirildi. İstanbul Enka Spor Kulübü'nün Malatyalı sporcusu Salih Korkmaz, Türkiye rekoruna imza attı.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun (TAF) 2019 yılı faaliyet programında yer alan Spor Toto Kulüpler Arası Yürüyüş Ligi 2.Kademe(Final) Yarışmaları Ankara'da gerçekleştirildi. Türkiye Yürüyüş Ligi’nin final etabında Salih Korkmaz ve Meryem Bekmez’den yeni Türkiye rekorları geldi.

Ankara’da yapılan Spor Toto Türkiye Yürüyüş Ligi final etabında ENKA büyüklerde erkekler ve kadınlar şampiyonluğunu kazanırken, mavi-beyazlı kulübün iki atleti de yeni Türkiye rekorlarına imza attılar.

Geçen hafta Avrupa Kupası’nı kazanan Meryem Bekmez, bu haftayı da rekorla kapattı. Bekmez, 5000 metre pist yürüyüşte 21:35.87’lik derecesiyle kendisine ait eski rekoru 50 saniyeye yakın geliştirdi. U20 ve büyükler rekorunu yenileyen Bekmez’in eski derecesi 22:24.31’di.

Yarışta ikinci olan PTT Spor’dan Ayşe Tekdal da 21:58.62’lik derece yaparken, eski rekorun altında yürüyen bir başka isim oldu.

Erkekler yarışında ise Salih Korkmaz, 19:43.24’lük dereceyle 5000 metre yürüyüş mücadelesini kazanırken, Mert Atlı’ya ait 19:55.55’lik eski rekoru yeniledi. Korkmaz, yarışın ikincisi Şahin Şenoduncu’nun yaklaşık yarım dakika önünde finişe geldi.

Yürüyüş Ligi'nde final kademesi sonunda şampiyonluğu kazanan takımlar şöyle:

Büyük erkekler: ENKA Spor

U20 erkekler: Ankara PTT Spor

U18 erkekler: Malatya Gençlik Hizmetleri

U16 erkekler: Batman Petrolspor

Büyük kadınlar: ENKA Spor

U20 kadınlar: Adıyaman Tarım Spor

U18 kızlar: Batman Petrolspor

U16 kızlar: Adıyaman Tarım Spor

U16 Erkekler 3000 bin metrede Batman Petrolspor'dan Hayrettin Yıldız birinci, Murat Güda ise ikinci oldu. Malatya Gençlik Hizmetleri'nden Mehmet Güngör ise üçüncülüğü elde etti.

U16 Erkekler 3000 metrede takım sıralaması ise şöyle oluştu:

1-Batman Petrolspor, 2-Malatya Gençlik Hizmetleri (Mehmet Güngör, Beytullah Pirinç, Abdullah Demiralp, Abdulkadir Algaç), 3-Malatya Beydağı Herkes İçin Spor Kulünü Derneği (Baki Gül, Ramazan Özdemir, Yusuf Duran, Önder Döndaş), 4-Malatya Doğukent İhtisas (Selim Kurtuluş, İlhan Porsuk, Gökdeniz Bozan, Muhammet Boynuyoğun)

U18 Erkekler 5 kilometrede Malatya Gençlik Hizmetleri'nden Serhat Güngör birinci oldu. Batman Petrolspor'dan Mazlum Demir ikinciliği elde ederken, Malatya Büyükşehir Belediyespor'dan Hamza Bayraktar ise yarışmayı üçüncü tamamladı.

U18 Erkekler 5 kilometrede takım sıralaması ise şöyle oluştu:

1-Malatya Gençlik Hizmetleri (Serhat Güngör, Cebrail Beybaşı, Ahmet Sefa Erol), 2-Malatya Büyükşehir Belediyespor (Yusuf Buğur, Hamza Bayraktar, Yusuf Malkoç), 3-Balıkesir Ayvalık Atletizm Spor Kulübü

U20 Erkekler 5 kilometrede takım sıralaması ise şöyle oluştu:

1-Ankara PTT Spor Kulübü, 2-Balıkesir Ayvalık Atletizm Spor Kulübü, 3-Malatya Büyükşehir Belediyespor (İsa Arslan, Mehmet Güneş, Munzur Kaya)

Büyük Erkekler 5 kilometrede takım sıralaması ise şöyle:

1-İstanbul Enka Spor Kulübü, 2-Ankara PTT Spor Kulübü, 3-Malatya Büyükşehir Belediyespor (Mustafa Özbek, Özgür Topsakal, Yusuf Gülecen)

U16 Kadınlar 3000 metrede takım sıralaması şöyle:

1-Adıyaman Tarım Spor, 2-Batman Petrolspor, 3-Balıkesir Ayvalık Atletizm Spor Kulübü, 4-Malatya Doğukent İhtisas (Melisa Çavuş, Ayşe Demirhan, Belinay Baldiş)

U18 Kadınlar 5 kilometrede takım sıralaması ise şöyle oluştu:

1-Batman Petrolspor, 2-Eskişehir Harb İş Spor, 3-Malatya Doğukent İhtisas (Nurcan Yavuz, Zeynep Gür, Büşra Dirican).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız