SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Üsteğmen Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:58:08
Malatyalı Üsteğmen Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Şırnak'ta PKK’lılar tarafından Gabar Dağı eteklerinde bulunan Görmeç Jandarma Taburu bölgesinde yol emniyetini alan askere yönelik düzenlenen saldırıda 1'i subay 3 asker şehit oldu. Şehit olan subayın, 24 yaşındaki Malatyalı Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Gabar Dağı eteklerinde bulunan Şırnak Görmeç Jandarma Taburu bölgesinde yol emniyetini alan askere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. PKK’lıların açtığı ilk ateşte 3 asker şehit edilirken, güvenlik kuvvetleri ile PKK’lılar arasında sabah saatlerinden itibaren çatışmaların sürdüğü belirtiliyor. Bölgeye çok sayıda askeri helikopter sevk edildi.

Şehit olan askerlerden Malatyalı Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi'nin yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldular. Şehidin ailesinin Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinin önüne bayrak asıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada da, "30 Temmuz 2015 günü saat 09.10 sularında, Kara Kuvvetleri 6’ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına (Şırnak/Akçay) ait Görmeç ve Seslice Üs Bölgelerine izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen unsurlarımıza, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından yapılan saldırı neticesinde; bir subay, bir erbaş ve bir er olmak üzere üç kahraman personelimiz şehit olmuştur. Olay bölgesine İHA, silahlı helikopterler ve komando unsurları sevk edilmiş, bir terörist silahı ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlere yönelik operasyon devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

FOTOĞRAFLAR: Şehit Üsteğmen Tanrıverdi'nin şehit haberini alan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin Yeşiltepe'deki evinin önüne Türk Bayrağı asıldı (Ferdi DURDU)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız