SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Üzerine Düşeni Yapıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:31:30
A- A+ PAYLAŞ

 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda kalan koruma altındaki çocuk ve gençlerden bazılarının, eğitimlerine destek olunması amacı ile dershane ve özel okullara ücretsiz kayıtları yapıldı. Çocukların ve gençlerin eğitimlerine destek veren özel okul ile dershanelerin yöneticilerine, Malatya Valisi Vasip Şahin’in de katıldığı törende teşekkür belgesi verildi.

 Öğrencilere ücretsiz eğitim imkânı sağlayan özel okul ve dershane temsilcilerine teşekkür eden Vali Şahin, “Eğitimle ilgili özel bir hassasiyet gösterilmektedir. Şunu memnuniyet ile görüyoruz ki ; bu öncelik toplumda da karşılık buluyor. Özel okullar ve dershanelerde bu konuda gelen taleplere ilgi gösteriyorlar.“ dedi.

 Bu yıl özel okullara 6, dershanelere ise 23 öğrencinin ücretsiz kayıtlarının yapıldığı söyleyen Vali Şahin, “ İnşallah bu rakam önümüzdeki senelerde artarak devam edecektir. Bu nedenle ileriye daha da umutlu bakıyoruz. Bu sosyal sorumluluk anlayışı inşallah diğer kesimlere, sivil toplum örgütlerine örnek olur. “ ifadelerini kullandı. Malatya’nın eğitim konusuna önem verdiğini sözlerine ekleyen Vali Vasip Şahin, “Malatyalılar, üzerlerine düşen görevi kendilerine ulaşıldığı takdirde yerine getiriyorlar. Zaten bir şey yapılacak ise toplum ile birlikte yapmak lazım. Eğer o yolda yalnız yürüyorsanız o yürüyüşün uzun soluklu olması mümkün değil. Dolayısı ile Malatya’nın uzun soluklu yürüyüşlere katkısı inkâr edilemez. Malatyaların bu konudaki destekleri herkes tarafından takdir ile karşılanıyor. “ dedi.

Vali Vasip Şahin’in konuşmasının ardından çocukların eğitimlerini ücretsiz karşılayan özel okul ile dershanelerin yöneticilerine teşekkür belgesi verildi.

 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden özel okul ve dershanelerin eğitim desteği ile ilgili alınan bilgiler ise şöyle;

 “ MİAD Sevgi Evleri, Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğümüzde 2. ve 6. Sınıfa giden 2 çocuğumuzu Özel Doğa Koleji’ne , Çocuk Evlerimizde kalan 9. ve 11. Sınıfa giden 3 çocuğumuz Bilge Yurt Koleji’ne, Çocuk Evlerimizde kalan 2. Sınıfa giden 1 çocuğumuzda İbrahim Yücel İlköğretim Okulu’na kayıtları ücretsiz olarak yapılmış olup, eğitimlerine devam etmektedirler.

Çocuk Evleri, Yetiştirme Yurdu ve MİAD Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü’nde bakım ve koruma altında bulunan gençlerimizden; İstanbul Dershanesi’ne 7, Zafer Dershanesi’ne 1, Fen Bilimleri Dershanesi’ne 1, Final Dershanesi’ne 2, Yeni Hamle Dershanesine 1, Rekor Dershanesi’ne 1, Uğur Dershanesi’ne 1, Birey Dershanesi’ne 2, Atlas Dershanesi’ne 1, Sınav Dershanesi’ne 1, Şefika Gül Etüt Merkezi’ne 1, Marmara Dershanesi’ne 3, Bilim Dershanesi’ne 1 olmak üzere; toplam 23 çocuğumuzun SBS ve Üniversiteye hazırlık kurslarına kayıtları ücretsiz yapılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız