SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Uzman Çavuş Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:12:14
Malatyalı Uzman Çavuş Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi kırsalında teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada ağır yaralı olarak Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan Malatyalı uzman çavuş Beytullah Tercan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'ın Dicle ile Elazığ'ın Arıcak ilçeleri arasında bulunan kırsal alanda tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgedeki köy ve mezralarda sokağa çıkma yasağı ilan edilerek operasyon başlatıldı. Sabah saat 05.00'da başlatılan operasyon kapsamında bölgeye karadan ve havadan asker indirildi. Bölgede geniş bir şekilde arama tarama operasyonu yapan güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada açılan ilk ateşte 2 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır'a getirildikten sonra ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan askerlerden uzman çavuş Beytullah Tercan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Jandarma Özel Harekat (JÖH)'ta görevli şehit uzman çavuşun Malatya/ Kuluncak nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

BABASINI KISA SÜRE ÖNCE KAYBETMİŞ

Babasını kısa süre önce kaybeden Şehit Uzman Çavuş Tercan’ın bir süre önce boşandığı ve çocuğunun olmadığı öğrenildi. 6 kardeşin en küçüğü olan Şehit Uzman Çavuş Beytullah Tercan’ın en son babası Süleyman Tercan'ın cenaze törenine geldiği belirtildi. Şehit haberi üzerine Kuluncak İlçe Kaymakamı ve yetkililer de şehidin evine gelerek aileye başsağlığı diledi. 112 sağlık görevlileri sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına müdahale ederken, şehidin cenazesinin Cuma namazı sonrası Kuluncak’ta düzenlenecek askeri cenaze töreninin ardından Aşağı Selimli Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız