SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Vahap Yazınca.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:23:36
A- A+ PAYLAŞ
Hürriyet Gazetesi Ekonomi Yazarı Vahap Munyar, geçtiğimiz günlerde köşesinde, 50 liraya lahmacun sattığını yazdığı lokanta ile ilgili yazısı nedeniyle kendisini eleştiren Habertürk Gazetesi yazarı Serdar Turgut'a yine köşesinde yanıt verdi.
 
Munyar'ın yazısı şöyle:
 
"Malatyalı Vahap yazınca ‘etik dışı’ olan lahmacun Çapa yazınca manşete çıktı
 
HAZİRAN ayının ilk yarısında Melkan-Murat Tabanlıoğlu ve Özdem Gürsel’in davetiyle tasarladıkları Milas Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni gezmek üzere birkaç gazeteci arkadaşımla birlikte Bodrum’a gittik.
O davet kapsamında bir gece Sahir Erozan’a ait Maça Kızı’nda konakladık. Washington’daki Cities Restoran günlerinden bildiğim, ilk kez karşı karşıya geldiğim Sahir Erozan’la o akşam tanıştık.
Bizim gittiğimiz günlerde Sabah’ın Günaydın ekinde, “Maça Kızı’nda lahmacum 50 lira” haberi yer almıştı.
Hazır karşımızda Sahir Erozan’ı bulunca sorduk:
- Gerçekten bir lahmacun 50 lira mı burada? 
- Bir ayranla birlikte 50 liraya satıyoruz.
Önce Milas Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali’yle ilgili izlenimlerimi yazdım. 20-25 gün sonra da, “Bir lahmacun bir ayranı 50 liraya satıyorum, çünkü” başlıklı bir yazı yazdım.
Hürriyet’in Washington Temsilcisi olduğu dönemde Sahir Erozan’ın Cities Restoranı’ndan çıkmayan Serdar Turgut, HaberTürk Gazetesi’ndeki köşesinde konuyu ele alıp, beni “etik dışı” davranmakla, Ertuğrul Özkök’ün sitcom gazeteciliğine uygun davranmakla suçladı.
Yazdıkları hiç umurumda bile değildi. Ta ki, çalıştığı gazete dün lüks restoran işletmecisi İzzet Çapa’nın Sahir Erozan’la yaptığı söyleşiyi “34 liralık lahmacunun mucidi: Lahmacuna filet mignon koyuyorum” başlığıyla sürmanşete çıkarıncaya kadar.
Öncelikle şunu belirtmeliyim. Lahmacun, Türkiye’nin hemen her noktasında ucuz şekilde karın doyurabilecek sembol gıdalarımız arasındadır.
Bu nedenle Sahir Erozan, filet mignon (ince şeritler halende kesilmiş bonfile) da koysa, boyutu daha büyük de olsa, bir lahmacun ve yanında ayranı 50 liraya satabilmesi bana çarpıcı geldi.
Ben gurme değilim, yemek yazısı yazmadım. Sadece gördüğümü, üstelik Sahir Erozan’la da konuşarak yazdım, o kadar...
Şimdi tüm meslektaşlarıma soruyorum. Maça Kızı’ndaki lahcamunu Malatyalı Vahap Munyar yazınca “etik dışı” davranmakla suçlanabiliyor ama lüks restoran işletmecisi İzzet Çapa yazınca gazetesinin manşetine çıkabiliyor.
 
Serdar Turgut bu durumda İzzet Çapa ve HaberTürk’e ne diyecek acaba?."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız