SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Vali Danıştay'a Atandı

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa'nın 155. ve 2575 sayılı Danıştay Kanunu'nun 8 ve 9. maddeleri gereğince Danıştay üyeliklerine 15 yeni atama yaptı.

Resmi Gazete’nin bugünkü (3 Mart 2011) tarihli nüshasında, atanan her üye için ayrı ayrı yayınlanan Danıştay Üyeliğine Seçme Kararları’na göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Düzce Valiliği görevinde iken 12 Mayıs 2010 tarihli valiler kararnamesi ile merkeze alınan Malatya doğumlu Bülent Kılınç’ı Danıştay üyeliğine atadı.

Bülent Kılınç Kimdir?

1965 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Malatya’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu.

Mezuniyetini takip eden 1988 yılında Ankara Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla Van-Edremit, Afyon-Bayat, Ardahan-Çıldır, Yozgat-Akdağmadeni ve Trabzon-Of ilçelerinde kaymakamlık yaptı. 1989-1990, 1991-1992 yıllarında iki yıl süre ile İngiltere’de inceleme ve araştırmalarda bulunarak, “Türk Avrupa Topluluğu İlişkileri” konusunda çalışmalar yaptı.

12 Kasım 1999 depremi sırasında 3 ay süreyle Düzce Kriz Merkezinde görev yaptı. 2003 yılında Mülkiye Müfettişi ve Başmüfettiş oldu. 2004 yılından itibaren 2,5 yıl süreyle İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı. 2007 yılından itibaren dokuz ay süreyle Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Bu görevi yürütürken 28.01.2008 tarih ve 13185 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Düzce Valiliğine atandı. Düzce Valisi iken 12 Mayıs 2010 tarihli Valiler Kararnamesi ile merkeze alındı.

Bu arada 1980’li yıllarda Darende Kaymakamlığı görevinde bulunan, halen Çanakkale Valisi olan Abdulkadir Atalık da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine atandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün idari yargıda yüksek mahkeme olarak görev yapan Danıştay üyeliğine seçtiği üyeler arasında yer alan İbrahim Er’in 2003 yılına kadar İlköğretim öğretmenliği yaptığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine atanan 15 isim şöyle:

Çanakkale Valisi Abdulkadir ATALIK

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Dursun ULUSOY

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Bülent OLCAY

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Tuncay TUTAR

Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü Müşavir Avukatı Halide ESEN

İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Halil YILMAZ

Karayolları Eski Genel Müdürü Hicabi ECE

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İbrahim ER

Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu Eski Başkanı Mahmut VURAL

Merkez Valisi Mevlüt ATBAŞ

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa KÖKÇAM

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Nizamettin KALAMAN

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yalçın EKMEKÇİ

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki YİĞİT

HABER: Niyazi DOĞAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız