SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Valinin Örneği Malatya'dan..

A- A+ PAYLAŞ

Aydın Valisi Mustafa Malay (fotoğrafta soldaki), incire 'Ege inciri' olarak patent verilmesini "saçmalık" olarak nitelendirerek, "Düzenlenen bilirkişi raporları düzmece, tabiri caizse sahte rapordur" dedi.

Türk Patent Enstitüsü'nün incire ''Ege İnciri'' olarak patent vermesine tepkiler her geçen gün artıyor. İncire 'Aydın inciri' olarak patent verilmesi ve alınan kararın tekrar gözden geçirilmesi için 5 bin imza toplayan Germencikli incir üreticileri, Vali Mustafa Malay'ı makamında ziyaret etti. Topladıkları imzaları Vali Malay'a teslim eden üreticilerden Halil Çetinkaya, kararın mutlaka gözden geçirilmesini istedi.

Dünyanın her köşesinde incir denince akla Aydın'ın geldiğini ifade eden Vali Malay ise, incir üretimini görmeyenlerin dahi 'incir' denince akıllarına hemen Aydın'ın geldiğini belirtti.

Vali Malay, "Aydın ismiyle özdeşleşen incirin adını Aydın dışında bir yere vermek saçmalıktır. Buna havada uçan kargalar bile güler. Malatya'da kayısı üretiliyor. Bunu görmeyenler bile 'kayısı' kelimesini duyunca akıllarına Malatya geliyor. Her ürün, en çok yetiştiği yer adıyla baz alınır. İncir de Türkiye'nin değişik yerlerinde düşük kalitede, az miktarda yetişebilir. Fakat incir denince akla Aydın gelir. Tapusu Aydın'a aittir. Üreticiler olarak halkımız bu işe sahip çıktı. Ben de incir üreticilerinin yanındayım. Sonuna kadar hakkımızı savunacağız ve alacağız. İncirin Aydın dışında bir yere mal edilmesi konusu tartışmaya bile mesnet teşkil etmez. Bu saçmalığa halk olarak da, yöneticiler olarak da hiçbir zaman göz yumamayız" dedi.

Aydın incirinin 'Ege inciri' olarak patent almasında etkili olan bilirkişi raporlarının sahte olduğunu öne süren Vali Malay, "İncir raporundaki bilirkişiler İzmir'de yaşıyor. Bilirkişileri orada baskı altına aldılar. Rapor düzmece, tabiri caizse sahte bir rapor. Türkiye'de bilirkişilerin karar mercilerini ne kadar yanılttığını da burada görüyoruz. O bilim adamını da kınıyorum. Eğer iki şehir arasında tarafsız bir karar verilecekse, Aydın ve İzmir'de bulunmayan tarafsız bilim adamlarının rapor hazırlaması lazım. Rapor, o zaman geçerli olur" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız