SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Vekile Gönderme

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:47:24
Malatyalı Vekile Gönderme
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, alkol, tütün ve uyuşturucu ile ilgili yasal düzenlemeyle ilgili eleştirilere tepki gösterirken, konu komisyonda görülürken tasarıya karşı çıkan ve ayran ısmarlayan CHP'nin Malatya eski milletvekili de olan İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'na gönderme yaptı.

TBMM’de alkol, sigara ve uyuşturucuya yönelik yapılan yasal düzenleme görüşmelerinde bazı milletvekillerinin sözlerini eleştiren Erdoğan, şöyle dedi:

“Dün gece sabah saat 07.00’ye kadar süren alkolle, tütün, uyuşturucu ile ilgili bir yasal düzenleme ve bu yasal düzenleme ile ilgili MHP’nin desteği var, CHP’nin de kösteği vardı. Neler söylüyorlar neler. İşte ‘siz Türkiye’de alkolü yasaklıyorsunuz.’ Biz Türkiye’de alkolü yasaklamıyoruz. Anayasanın 58. maddesinin gereğini yapıyoruz. Bunu yaparken camilere, eğitim kurumlarına 100 metre mesafede olması gerekir, bunun reklamı tanıtımı yasaklıyoruz. Yapılan iş bu. Bir devlet gençliğini, insanını tabi ki kötü alışkanlıklardan koruyacak. Biz bunu teşvik mi edelim. Bu ilk defa Türkiye’de yapılmıyor. İçebileceğiniz yerler belli. Bütün bunlar açıkça ortadayken bir tanesi kalkmış, ‘bunlar Tekirdağ’ın ismini de unutturmak istiyor’ diyor. Böyle yanlış bir yaklaşım olur mu? Bu tür milletvekillerinden CHP’yi Allah korusun. Nerden bulmuşlar bunları böyle, özel sipariş versen bulamazsın. Tekirdağ rakısı varmış, bu yasaklanınca Tekirdağ haritadan silinecek. Kimlerle uğraşıyoruz görüyorsunuz değil mi? Bunlar TBMM’nin kürsüsünü işgal ediyorlar. Demokrasi bu değil. Millet egemenliğine, milletin seçip gönderdiği 326 milletvekili ile AK Parti’nin orada bulunmasını hazmedemiyorlar. Biz çoğunluğun azınlığa zulmetmesini istemeyiz, ama azınlığında çoğunluğa alavere dalavere ile zulmetmesine asla tahammül etmeyiz. Çünkü 326 milletvekiline benim milletim ‘git orada ufak gruba ezil’ diye yetki vermedi. Biz bu noktada anayasanın 58. maddesinin gereğini yerine getirdik, gereğini yapacağız ve mecburuz. Ufacık çocukların gece gündüz içen, gece gündüz böyle sekir halinde kafa kıyak dolaşın bir nesil istemiyoruz. Uyanık olacak, diri olacak, bilgi ile dolu olacak, böyle bir nesil istiyoruz. Malatya milletvekillerinden bir tanesi ‘ayran getirin’ diyor. Ayrana çok hasretsen benim özel misafirim ol ben sana ayran ikram ederim. Unutma ki, anan da ninen de hepsi o ayranlarla yetiştiler. Onların milli içkisi ayrandı. Ne diyor şair; ‘Unuttu ayranı matuha döndü kör olası.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız