SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Vekilin İstifası

A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin aslen Malatya- Doğanyol'dan olan Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç partisinden istifa etti. Yetenç'in, parti içi görüş ayrılığı nedeniyle istifa ettiği belirtiliyor. Kulislerde, geçen dönemde TBMM İdare Amiri olan Yetenç'in bu dönemde de aynı göreve partisinin sıcak bakmadığı üzerine istifa ettiği belirtiliyor. Yetenç’in istifası ile CHP’nin Meclis’teki milletvekili sayısı 98’e düştü.

CHP’nin basına kapalı gerçekleştirilen Grup toplantısının ardından istifa geldi. Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç partisinden istifa etti. Yetenç’in, uzun bir süreden beri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’la arasının açık olduğu ve yeniden Meclis İdari Amirliğine seçilememesinden dolayı istifa ettiği belirtildi.

Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem’e yakınlığıyla bilinen Yetenç’in, Masina’da seçim öncesi Baykal’ın avukatı Şahin Mengü’nün liste başı yapılmasına da tepki gösterdiği ve bu yüzden Genel Merkez yönetimi ile arasının açıldığı bildirildi.

CHP Grubu’nda yapılan Meclis İdari Amirlik görevi için aday olan ancak Genel Başkan Baykal’ın, “seçimlerde tarafsız olacağım” açıklamasının ardından İdari Amirlik görevini Genel Sekreter Sav’a yakınlığıyla bilinen Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük’e kaptıran Yetenç, sonuçların ardından grup salonundan çıkarak, istifasını sundu.

Diğer yandan Baykal ve CHP ile yollarını ayıran Yetenç’in önümüzdeki günlerde DSP’ye katılacağı ve DSP’nin Meclis’te grup kurması için ön çalışmalar başlattığı iddia ediliyor.

CHP Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç’in istifasının ardından CHP 98 milletvekilliğine düştü.

Yetenç’in istifasının ardından Meclis’te sandalye dağılımı şöyle oluştu:

AKP: 341
CHP: 98
MHP: 70
DTP: 20
DSP: 13
ÖDP: 1
BBP: 1
Bağımsız: 5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız