SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı Yaptı, Başbakan Değil'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:02:03
'Malatyalı Yaptı, Başbakan Değil'
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge’ye bağlı Bölükkaya, Karşıyaka, Gündeğer,Çay Köyü, Örmeli köyleri ile Taşmış Mezrası’nı ziyaret eden CHP Milletvekili Ağbaba, AKP’ye yüklenerek “Biz Cumhuriyet tarihinden daha fazla yatırım yaptık” diyorlar. Atatürk’ün 10 yılda açtığı fabrikaları satıyorlar. ‘Yatırım yaptık’ diyorlar. AKP döneminde , Cumhuriyet tarihinin yolsuzluklarının toplamının 10 katı kadar  yolsuzluk, hırsızlık yapıldı.Malatya’daki  Tekel’in , Sümer’in ,hal binasının  parası nereye gitti? Çıkın açıklayın” şeklinde konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba beraberinde il ve ilçe yöneticileriyle Pütürge’yi ziyaret etti. Gezdiği köylerde üreticilerin sorunlarını dinleyen ve not alan Ağbaba , Türkiye’nin ve Malatya’nın iyi yönetilmediğini söyledi. 

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

“2 Yılda Malatya’yı TBMM’de en gür sesi çıkan il yaptık” diyen Ağbaba, “ Nerede bir problem varsa dile getiriyoruz. Benim mecliste çok konuşmamın sebebi AKP. Çünkü çok konuşma alanı açıyor bana. AKP doğruları yapsa, hizmet yapsa, kayısı para etse, ben konuşamam. O kadar büyük haksızlıklar yapılıyor ki Malatya’da. Pütürge AKP’ye büyük destek veriyor. Elinizi vicdanınıza koyun 11 yıldır iktidardaki AKP, Pütürge’nin hangi sorununu çözdü? Kışın Kubbe Dağı hala kapanıyor mu? Hastanenizin, okullarınızın sorunları çözüldü mü? Hayır. Pütürge oy verdi, hak ettiğini alamadı.”şeklinde konuştu.

AĞAÇ KESİP, ÇİM SERİYORLAR

Başbakanın Malatya gezisi öncesi yapılanları da eleştiren Ağbaba “% 69 oy veren Malatya’nın duble yolu yok. Çevre yolu yok. Başbakan geliyor diye, ithal çim seriyorlar. Önce ağaçları kesiyor, sonra çim seriyorlar. Bir de belediye başkanı  büyükşehir  için ‘Teşekkürler Sayın Başbakanım’ diye ilanlar veriyor. Bunların hesabını soracağız Malatya’nın büyükşehir olmasında Başbakanın nasıl bir katkısı var merak ediyorum. Başbakan çocuk yapın dedi. Malatyalılar çocuk yaptı. Büyükşehir olduk  Kimse kusura bakmasın, Başbakana teşekkür etmesin.”dedi.

BAŞBAKAN 4 YILLIK OKULU AÇTI

Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine karşı AKP’nin tavrını eleştiren CHP Milletvekili Ağbaba “AKP’liler kendilerini hep Cumhuriyet’le kıyaslıyor. Ülkemizde mezhep savaşı yoksa, eğer ülkemiz bir Irak, Mısır, Suriye değilse, bunu borçlu olduğumuz Mustafa Kemal’e her fırsatta küfrediyorlar. AKP’liler ve Başbakan, ‘2 ayyaş’ diyor, ‘diktatör’ diyor, ‘Hitler’ diyor. Ama Atatürk’ün sayesinde bugün barış ve huzur içinde Türkiye. 11 yıldan beri Türkiye’nin hangi temel sorunlarını çözdünüz. Bir taraftan 4 yıl önce açılan okulları hizmete açıyor, Malatya’ya hizmet getirdik diyorlar. Bunu da ülkenin kurucularına küfrederek yapıyor.” ifadelerini kullandı.

NEREYE GİTTİ PARALAR?

Ağbaba konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mustafa Kemal 10 yıllık dönemde, bütün kaynaklarımız emperyalist güçlerin elindeyken, AKP’nin sata sata bitiremediği  tekel fabrikalarını, Sümer fabrikalarını , Şeker fabrikalarını kurdu. Atatürk’ün 10 yılda açtığı fabrikaları satıyorlar, sonra da yatırım yaptık diyorlar. AKP döneminde , Cumhuriyet tarihinin yolsuzluklarının toplamının 10 katı kadar yolsuzluk yapıldı. Tekel’in , Sümer’in ,hal binasının  parası nereye gitti. Camiyle beraber hal binasını sattılar. Camiyi bir gece yarısı yıktılar.Şire pazarındaki camiyi de geçtiğimiz günlerde yıktılar. Para için yapmayacakları şey yok.” 

ENGELLİ KAMPANYASINA DESTEK..

Bu arada Türkiye Bedensel Engelliler Derneği Malatya Şubesi’nin, belediye meclisine engelli üye girebilmesina ilişkin kampanyaya CHP tarafından destek verildi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve partili belediye başkan aday adayları Soykan Parkı’ndaki kampanya standına giderek destek verdiler.

CHP İl Başkanı Kiraz, “Biz parti olarak engellilerimizin bu talebini destekliyoruz. Engelli bazı arkadaşlarımızın bize başvuruları var. Bunu mutlaka değerlendireceğiz” dedi.

Milletvekili Ağbaba ise, kampanyayı desteklediğini ifade ederek, “Hem yaşamda ve hemde siyasette mutlaka engelli arkadaşlarımızın da olması gerekiyor. CHP milletvekili olarak bu kampanyayı destekliyorum. Bu konuya TBMM Gündemine getirebiliriz” ifadesini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız