SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Yayıncı Vefat Etti

0
Güncellendi - 2016-04-04 02:40:31
Malatyalı Yayıncı Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

İnsan Yayınları'nın kurucusu, Malatyalı yayıncı ve işadamı İlhan Akıncı'nın İstanbul'da vefat ettiği bildirildi.

62 yaşında vefat eden Akıncı'nın cenazesinin, 4 Nisan Pazartesi günü Eyüp Sultan Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

İLHAN AKINCI..

1954 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamladı. Liseye imam hatip lisesinde başlamakla beraber son sınıfta genel liseye geçti. Üniversite eğitimini ise İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde tamamladı. İmam Hatip Mezunları Cemiyeti’nde amatörce başladığı kitap satışına, Mücahit ve Uyanış kitabevleri ile devam etti. 1975 yılında aylık Uyanış gazetesini çıkardı. Kitap ve şiir okuma yarışmaları düzenledi. İstanbul’a yaptığı iş seyahatlerinde fikir ve düşünce dünyamızın insanları ile yakın dostluklar kurdu.

1986 yılında İnsan Yayınlarına ortak oldu. 2007 yılında İnsan Kitabevi’ni çocuklarıyla birlikte faaliyete geçirdi. Baba mesleği olan tekstil imalat ve satışıyla meşgul olmakla beraber, yayıncılık faaliyetlerine de devam etti. Ayrıca İlim Yayma Cemiyeti’nde bir müddet yöneticilik yapmıştır. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunda görev yapmıştır. Tomurcuk Çocuk Yuvası, Asır Lisesi, Bilim Koleji, Balkan Üniversitesi gibi eğitim kurumlarının kuruluşunda ve yönetiminde de bulunmuştur. Altı çocuğu ve sekiz torunu vardır. (http://www.biyografi.net/)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Suat ÇELİKYAY (8 yıl önce)
    Allah Rahmet etsin Mekanı cennet olsun Mücahit abimizdi
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Levent Kılıçaslan (8 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Ailesine sabır versin.Çok değerli arkadaşımdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir Hoca (8 yıl önce)
    Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Temel KIŞLAL (8 yıl önce)
    Mekanı cennet, dualarımız onunla olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan Caglar (8 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet etsin, çok değerli bir insan ve ağabeydi...
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim (8 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla