SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Yazıyor.!

A- A+ PAYLAŞ

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Malatya Yazıyor Kampanyası kapsamındaki mektup yazma etkinliğinde 20 gün içinde 12 bin adet mektubun gönderildiğini belirtti.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, kampanyanın 22 Aralık 2010 tarihinde başlatıldığını hatırlatarak, "2011 Malatya Yazıyor Kampanyasını startını Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ile birlikte sivil toplum kuruluşu ve kamu kurum yöneticilerinin katılımıyla vermiştik. Kampanyanın üzerinden yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen kampanyaya yönelik olarak hemşerilerimizin rağbeti çok çok iyi noktada. Yaklaşık 12 bin civarındaki mektup Malatyalı hemşerilerimiz tarafından Türkiye'nin muhtelif illerine ve Malatya içine gönderildi. Bu mektupların içerisinde sanayi esnafının mektupları, üniversite gençliğinin mektupları, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin gönderdiği mektuplar, vatandaşlarımızın gönderdiği mektuplar var. Kampanya kapsamında gönderilen mektuplara geri dönüşümlerde var. Gelen cevapların bir kısmı Kent Konseyi'ne olurken, bir kısmı da direk mektupların muhataplarına gidiyor. Kampanyayı başlatırken şunu biz ifade etmiştik, bir tebessüm dünyayı değiştirir. Mektup gönderen içinde, mektubu alan içinde biz gerçekten ciddi bir tebessüm oluştuğuna ve o tebessümünde dünyada önemli yerlere takabil ettiğine inanıyoruz" dedi.

Yazma konusundaki etkinliklerin çeşitli alanlarda devam edeceğini ve sadece mektup yazma ile kampanyanın sınırlı olmayacağını belirten Yıldırım şunları söyledi, "Malatya Yazıyor Kampanyası kapsamında mektup gönderme etkinliklerimiz devam edecek. Kampanyanın içerisinde sadece mektup gönderilmesi etkinliği yer almıyor. Bu anlamda Malatya Yazıyor Gazetesi'ne çıkartılarak, Malatya kamuoyunun bilgisine sunulacak. Günlük defterleri okullarda dağıtılarak, anı tutma ve günlük tutma geleneği yaşatılacak. Malatyalı yazarların kamuoyuna tanıtılması ve yazarların yazma tecrübelerini gençlerle paylaşması için etkinliklerimiz devam edecek. Yazma kampanyası kapsamında kompozisyon, makale yarışmaları düzenlenecek. Çeşitli etkinliklerle 2011 yılını Malatya'nın yazması doğrultusunda bu kampanyayı hemşerilerimizle beraber götüreceğiz. Malatya Yazıyor Kampanyasına gerek ilimizden, gerekse de il dışından, gerekse de ülke dışında destek veren yazma sevdası olanlara teşekkür ediyorum."

Malatyalıların etkinliğe gösterdiği ilginin her geçen gün arttığını söyleyen Yıldırım, "Yurt dışından Bonsa Hersek Cumhurbaşkanından, yurt içinden kuvvet komutanlarımızdan, valilerimizden, çeşitli siyasi parti genel başkanlarımızdan, kaymakamlarımızdan gelen mektuplar var. Bu mektupları Malatya Yazıyor Gazetesi'nden yayımlayacağız. Geri dönüşümler yavaş yavaş geliyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız