SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Yönetmene Ödül

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:48:56
Malatyalı Yönetmene Ödül
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Yönetmen Hüseyin Karabey’in yönettiği ‘Sesime Gel - Were Dengê Min’ adlı filmi, Arjantin’de düzenlenen  Mar Del Plata Film Festivali’nde, ‘En İyi Film’ ödülü de dahil olmak üzere 3 dalda  ödül kazandı.

Festivalin uluslararası uzun metraj kategorisinde en iyi film seçilen "Sesime Gel - Were Dengê Min", En İyi Film ödülünü kazanmanın yanı sıra, Kiliseler Birliği'nin verdiği onursal ödül olan 'Signis' ve izleyici ödülünün de sahibi oldu. 

Malatyalı Film Yönetmeni Hüseyin Karabey, ‘En İyi Film’ ödülünü "Taxi Driver", "Günaha Son Çağrı" gibi Oscar'lı filmlerin senaristi Paul Schrader'in elinden aldı. Karabey, ödülü alırken yaptığı konuşmada Türkiye ve Arjantin halklarının dostluğuna vurgu yapan bir konuşmayla salonu dolduran sinemaseverlerin büyük alkışını aldı. 

Hüseyin Karabey MUFF’dan safdışı bırakılışını doğruladı 

Yönetmen Hüseyin Karabey, bu yıl 5.’si yapılan Malatya Uluslararası Film Festivali’ne başvurduğunu ve ön elemede filmin jüri tarafından yarışmaya layık görülmediğini doğruladı. Konuya ilişkin soruyu cevaplandıran Malatyalı Film Yönetmeni Hüseyin Karabey, “Başvurduk ama ön elemede yarışacak filmler arasına alınmadı. Ön eleme aşamasında elendiğimiz doğrudur” dedi. 

“Yerel bir hikayeyi evrensel kültür aktarımıyla anlatmadaki başarısıyla…”

Ringler Üstünde, Amerikan Jigolo, Günaha Son Çağrı gibi Oscar'lı filmlerin senaristi Paul Schrader’ın yanı sıra 2009 yılında yabancı film Oscar’ı alan ‘Gözlerimdeki Sır’ filminin başrol oyuncusu Soledad Vilamil ve yine aynı filmin yapımcısı Gerardo Herrero’nun da yer aldığı jüri, Hüseyin Karabey’in yönettiği filmin ‘En İyi Film’ seçilmesinin gerekçesini ise, 'yerel bir hikayeyi evrensel bir kültür aktarımıyla verdiği hikaye anlatımındaki başarısı' ifadeleriyle açıkladı. 

Sesime Gel Adana Altın Koza Film Festivali'nde ön jüriye dahi gösterilmezken, Antalya Film Festivali ve Malatya Film Festivali'nde ise ön jüriler tarafından yarışmaya layık görülmemişti.

Bu arada, ‘Sesime Gel’ 5 Aralık'tan itibaren Türkiye'de sinema salonlarında sinemaseverlerle buluştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız