SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Filmi Malatya'da da Çekecekler

0
Güncellendi - 2018-09-24 23:18:16
Filmi Malatya'da da Çekecekler
A- A+ PAYLAŞ

Yönetmenliğini Malatyalı Suat Ay’ın üstlendiği ‘Arafta Kalanlar Damascus Kılıcı’ kurgu film projesi için çalışmalar başladı.

Senaryo ve Yapımcılığını yine Malatyalı olan Abdulhakim Bölükbaşı’nın üstlendiği film projesi için çalışmalar başladı. Film projesi hakkında açıklamalarda bulunan Yapımcı Bölükbaşı, Türkiye’de Malatya olmak başta olmak üzere 5 şehirde ve 5 ülkede çekimlerin yapılacağını söyledi. Bölükbaşı, Battalgazi Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Adil Culha’nın desteği ile yola çıktıklarını belirterek “Başta Kültür ve Turizm Bakanlığından gerekli belgeleri aldık. Bunun yanı sıra çekim yapacağımız valiliklerden ve kaymakamlıklardan da izinlerimizi aldık. Vatikan’da dahil birçok ülkede araştırmalarımızı tamamladık. Dünyaca ünlü oyuncularla görüşmelerimizi bitirdik. Gerek Malatya, gerekse Türkiyemizin tanıtımına destek olacak filmimizin projesine en kısa sürede başlayacağız. Bu anlamda Malatyalı bürokratlarımıza da katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında AKP Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci ile de bir araya gelerek proje hakkında bilgi sunan Bölükbaşı, yaklaşık 2 yıllık bir emeğin karşılığı olan projelerine destek sunduğu için teşekkür etti.

Projenin Kurumsal İletişim Direktörü Ahmet Doğan ise çok yönlü bir proje ile Malatyalıların karşısına çıkacaklarını söyleyerek “Filmimiz ile Hz. İsa dönemine ışık tutacağız. Ayrıca eski ve tarihi kültür etkileşimleri ile Malatya’nın kültürünü, örf ve ananelerimizi de dünyaya tanıtacağız” ifadelerine yer verdi.

Kent ekonomisine sinemanın tanıtım gücüyle turist çekmek ve şehrin ekonomisini canlandırmayı da hedeflediklerini kaydeden Doğan, “Araştırmalarımız bizlere birçok olayı aydınlatma noktasında ilham kaynağı oldu” şeklinde konuştu.

Vatikan’dan başlayacakları yolculuklarını İtalya, Amerika, Fransa, Azerbaycan ve Çin olmak üzere dünyanın 4 bir yanına götürecekleri belirten Doğan, “Uluslararası deneyimi olan çok kaliteli isimlerde filmimizde yer olacak. Projemizin Halkla İlişkiler sorumluları olarak İstanbul’da Alican Şahin ve Ramazan Erimez, Malatya’da ise Berkman Dulcan ve Ahmet Keskin bizimle beraber faaliyet yürütecek” diye konuştu.

Tüfenkci ise film projesini en başından beri takip ettiğini belirterek, üzerilerine düşen her türlü desteği vereceğini söyledi. Tüfenkci, bu anlamda Türkiye ve Malatya’nın Uluslararası arenada tanıtılmasının önemli bir olay olduğunu vurgulayarak, “Sinema Malatya ilimize turist gelmesini arttıracak olan bir platformdur. Biz bu projenin gerçekleşmesi ile esnafımızın da ticari kazançlarını artıracaklarını arzu ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız