SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalılar Büyükelçilik'te

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:59:13
Malatyalılar Büyükelçilik'te
A- A+ PAYLAŞ

Hollanda'daki Malatyalıların oluşturduğu platform, Lahey'de bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ni ziyaret etti.

Hollanda Malatyalılar Platformu başkanı Ali Merdan Alp, kurucu üyelerden İbrahim Yıldırım (Dede) ile yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyeti, Büyükelçi Uğur Doğan'la görüşmek üzere elçiliğe yaptıkları ziyaret sırasında, elçinin bulunmaması nedeniyle Başmüsteşar Bleda Kaçar tarafından karşılandı.

Tanışmanın ardından Hollanda Türk toplumunun sorunlarını dile getiren platform başkanı Alp, Hollanda ve Avrupa'da tırmanışa geçen ırkçılık ve ayrımcılığın Türk toplumunu ciddi oranda rahatsız ettiğini bildirdi. Alp, devletine, ülkesine ve milletine samimi duygularla bağlı olan Malatyalılar Platformu'nun, Hollanda Türklerinin dağınıklığı ve bölünmüşlüğünü giderecek bir çatı örgütlenmesini sağlayacak her türden STK oluşumuna katılıp destek vereceklerini dile getirdi.  

Ali Merdan Alp, şunları söyledi:

"Hollanda Malatyalılar Platformu 25 Mart 2012 tarihinde Hollanda’da yaşayan Malatyalıları bir araya getirmek, onların sesi olmak, sorunlarını dillendirmek ve çözüm önerileri getirmek gibi temel konularda bir araya gelmiş bir sivil toplum kuruluşudur. Bunların yanı sıra kuruluşumuz Malatya ve Hollanda arasında bir kültür köprüsü oluşturmayı ve bu köprüyü aktif olarak kullanmayı misyon edinmiştir. Bu bağlamda amaçlarımızı ve misyonlarımızı hayata geçirebilmek ve etkin bir şekilde uygulayabilmek için mutlak surette Türkiyemizin desteğine ve bizleri gözetmesine ihtiyacımız var. 

Hollanda’da faaliyet gösteren diğer STK’larla direkt olarak etkileşimde bulunan kuruluşumuz, yapılan toplantılar ve görüşmeler sonucunda Hollanda’da yaşayan Türk toplumunun sorunları ve ihtiyaçları hususunda bazı temel noktalara dikkatinizi çekmek istiyor. 

Hollanda’nın Türklere dayatmış olduğu asimile edici yaptırımlar ülkemiz ve kültürümüzle olan bağımızı koparmaya yöneliktir.Bu noktada bizim için öncelik alan konulardan biri Türkçe derslerinin tekrar müfredata girmesidir. Hollanda’da yetişen yeni nesil Türk gençlerinin dillerinden, örf ve adetlerinden koparılmaya çalışılması bizleri ciddi şekilde endişelendirmektedir. Bunun yanı sıra devletimizin, yapacağımız kültür ve sanat etkinliklerine destek vermesi ve öncü olması bizler için büyük önem taşımaktadır. Yurtdışında ikamet eden vatandaşlarımız için Türkiye’de kurulacak bir danışmanlık kuruluşu hem ülkemize entegre olmamızı hem de gereksinimlerimizi kolaylıkla anlatıp karşılamamıza yardımcı olacaktır. Irkçılık ve ayrımcılık, oluşturduğu hasar bakımından bizler için gerek istihdam gerekse günlük yaşantılarımız açısından tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Bu konuda herhangi bir önlem alınmazsa gelecekte çok daha ciddi problemlerle yüzleşmek durumunda kalabiliriz. 

Hollanda Türkleri yaşadığı çevrede sorunlarını dile getirecek ve kendilerini organize edip bu problemlere karşı koordinasyon oluşturacak bir kuruluşun yokluğunu hissetmektedirler. Bu noktada devletimizden beklentimiz yapacağımız girişimlerin desteklenmesidir."

Elçilik Başmüsteşarı Kaçar da, ziyaretten dolayı büyük memnunluk duyduklarını söyledi. Kaçar, büyükelçinin kabulde bulunmamaktan duyduğu üzüntüyü belirttikten sonra, Hollanda Malatyalılar Platformu mensuplarını, 29 Ekim'de kendi evinde yemekte görmek istediğini bildirdi. Başmüsteşar, büyükelçilik olarak haklar ve sorunlar konusunda her zaman vatandaşların yanında olacaklarını kaydetti.

Malatyalılar Platformu Başkanı Alp, kabul nedeniyle büyükelçiliğe teşekkür ettiklerini belirtti ve daha sonra Malatya kayısısı ikram etti. Başkan, platform olarak Malatya kayısısının Avrupa'da tanıtımı için çaba sarfettiklerini de sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız