SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalılar Çukurova'da Buluşuyor"

0
Güncellendi - 2016-06-02 01:49:16
A- A+ PAYLAŞ

  • Adana'daki Yöresel Dernek ve Vakıf Şöleni'nde Malatya ve lezzetleri de yeralacak.

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin (fotoğraftaki), hemşehri kuruluşlarını tek çatı altında toplayarak, kültürlerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla Yöresel Dernek ve Vakıf Şöleni düzenlendiklerini ve şölene herkesin davetli olduğunu bildirdi. Malatya- Adana Kültür Derneği de 3 Haziran Cuma günü başlayacak ve 3 gün sürecek olan etkinliğe, Malatya yöresi lezzetleriyle katılacak.

Çukurova İlçesi Turgut Özal Bulvarı’ndaki Doğal Park 1 (Ercan Çetin) Parkı’nda düzenlenecek şölen 3-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Anadolu’nun çeşitli yerlerinden göç ederek veya başka sebeplerle gelerek Adana’ya yerleşen halkın birbirlerini daha iyi tanımaları ve kaynaşmaları için böyle güzel bir etkinlik tertiplediklerini vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Adana’da faaliyet gösteren 30 hemşehri kuruluşumuz, kendi yörelerinin kültürlerini sergileyecekler. mlt1Ayrıca, halkımızın diğer kültürleri de tanıma fırsatı bulacakları şölenimiz, halkımızın da birlik ve beraberlik içinde olmasına katkı koyacak. Edirne’den Kars’a Sinop’tan Adana’ya tüm yörelerden temsilcilerin katılacağı şölen, toplumumuza da birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemini yansıtacak” dedi.

Şölende, yörelere özge halk oyunları, danslar ve oyunlar sergilenecek. Ayrıca, her yörenin kendine has yemek ve ürünleri de şölende yer alan stantlarda tanıtılacak.

Adana'daki Malatya- Adana Kültür Derneği de, şölende yerini alacak. Dernek yönetimince hazırlatılan ve "Malatyalılar Çukurova'da Buluşuyor" sloganının yeraldığı afişte, yönedeki tüm Malatyalılar etkinliğe davet edildi. Malatya'dan da, merhum sanatçı Sami Kasap'ın yiyecek sektöründe faaliyet gösteren oğlu Mahmut Kasap ve personelinin, şölende Malatya fırın yemekleri başta olmak üzere Malatya lezzetlerini davetlilere sunacağı, ayrıca Malatya'dan getirilecek tandır ekmeği, kayısının da yeralacağı belirtildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız