SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalılar da Açılışta

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:27:04
Malatyalılar da Açılışta
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin yurt dışındaki en büyük misyon binası olan yeni Berlin Büyükelçiliği törenle hizmete açıldı. Berlin'deki açılış törenine Malatyalılar da katıldı. Mannheim Malatyalılar Derneği ve Mannheim MÜSİAD dernek başkanı Mustafa Cebrail Akbulut, Mannheim Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Malatyalılar Derneği Onursal Başkanı Murat Alabaş, Mannheim Malatyalılar Derneği ikinci Başkanı Mahmut Cömert,  Avrupa Malatyalılar Dernekleri Federasyonu Berlin Temsilcisi Ali Uçbağlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açılışta hazır bulundular. Berlin Büyükelçiliği ateşelerinden Malatyalı Ahmet Nazif Garibağaoğlu da ev sahiplerindendi.

Açılış töreni, bayrağın göndere çekilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Başbakan Erdoğan, daha sonra büyükelçilik binasının açılış kurdelesini kesti, Yapımına 2010 yılında başlanan ve 24 ayda tamamlanan yeni büyükelçilik binasının toplam kullanım alanı 10 bin metrekareyi buluyor. Binada, gurbetçilerin sosyal aktiviteleri için konferans salonu da yer alıyor. 800 kişilik çok amaçlı balo ve konferans salonunun kapasitesi, 2 bin kişiye kadar çıkarılabiliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'daki Türklere seslenerek ''Burada, kalıcı olmaya, yerleşmeye, ev almaya, iş kurmaya karar verdiğiniz andan itibaren sizler artık buranın bir parçasısınız. Kesinlikle entegrasyon konusunda en ufak bir sıkıntınızın olmaması gerekir. Birliğinizi, beraberliğinizi, dayanışmanızı güçlü tuttuğunuzda Avrupa'daki en güçlü, en etkili, en dinamik toplum olacaksınız'' ifadelerini kullandı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan büyükelçilik binası açılışında yaptığı açıklamada, ''Dünyada önemli bir aktör olmaya devam eden Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilişkilerini de aynı şekilde stratejik bir bakış ışığında ele alması gerektiğine inanıyoruz. Birliğin genişleme sürecinin devam ettirilmesi suretiyle barış, huzur ve refahın daha geniş bir coğrafyaya yayılmasının sağlanmasını diliyorum. Türkiye AB'nin amacına ve başarısına inandığı için üyelik hedefinden vazgeçmedi'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yurt dışındaki en büyük misyon binası olan yeni Berlin Büyükelçiliği'nin önündeki göndere Türk bayrağı çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız