SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalılar da İlgi Gösteriyor"

0
Güncellendi - 2016-07-10 20:44:51
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde 3 ayrı kaynaktan çıkan şifalı sulara Malatyalılarda ilgi gösteriyor.

Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği Ekinözü’ndeki şifalı sular vatandaşlara hizmet vermeye başladı. İçmeler mevkiinde ciddi yatırımlar yapıldığını ve bu yatırımların önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini belirten Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Malatya başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda vatandaşın şifalı kaynak sulardan faydalanmak için ilçelerine geldiğini söyledi.

Ekinözü İlçesinde şifalı suların 12 ay boyunca değerlendirilmesi amacıyla bu yıl festival organize ettiklerini belirten Başkan Çeleğen, Ekinözü’nü Türkiye ve dünyaya tanıtmak için 30-­31 Temmuz tarihleri arasında ‘1. Ekinözü İçmeler Kültür ve Turizm Festivali’ düzenleyeceklerini kaydetti.

İnsanlar sağlık bulmak için Ekinözü’ne geldiğini ifade eden Çeleğen, “Ekinözü’ndeki şifalı suyumuz, birçok hastalığa iyi geliyor. Ekinözü İçmeleri, halk arasında ‘Doğal Hastane’ olarak adlandırılıyor. Doğadan gelen suların içilmesi veya banyo yapılmasıyla, yaklaşık 12 hastalığın tedavisi mümkün. Doktorlar tarafından da tavsiye edilen astım, bronşit, cilt hastalıkları, basur, mide ve bağırsak tembelliği, böbrek ve idrar yolları, damar sertliği, şeker ve karaciğer gibi rahatsızlıklara iyi geliyor” ifadelerine yer verdi.

18 bin kişinin yaşadığı Ekinözü ilçesinde yaz aylarının gelmesi ile birlikte nüfusun 150 bin kişiyi bulduğunu belirten Başkan Çeleğen, içmeler sezonu içerisinde çocuk oyun grubu, dinlenme bankları, yürüyüş ve spor aletlerinin yer alacağı yeşil alan, park ve peyzaj çalışmalarında tamamlandığını vurguladı.

İlçedeki şifalı kaynak sularına akın eden Malatyalılar “Memleketimizden her yıl buraya geliyoruz. Biliyoruz birçok hastalığa iyi geldiğini ve bizde bu kaynaktan faydalanmaya çalışıyoruz. Özellikle yaşlılarımızı getiriyoruz. Rahatsızlığı olan yakınlarımızı getiriyoruz. İnşallah şifa olur diyoruz. Belediyemizin yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Kahramanmaraş, iha

c1

EKİNÖZÜNDEKİ ŞİFALI SULAR İLGİ GÖRÜYOR (İHA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız