SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalılar Dernekleşti

A- A+ PAYLAŞ

İzmir Bayraklı'da yaşayan Malatyalı'lar; tek çatı altında birleşerek derneklerini kurdu.

Bayraklı Malatyalı'lar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışını, yüzlerce kişinin katıldığı, halk oyunları eşliğinde coşkulu bir törenle Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yaptı. Yöresel ezgi, oyun ve yemeklerin hâkim olduğu açılış etkinliğinde tüm söylemler; birlik ve beraberlik üzerinde birleşti.

Bayraklı'da 10 binin üzerinde Malatyalı yaşadığını hatırlatan Başkan Karabağ; kültürlerini yaşatmak, dayanışmalarını artırmak üzere geniş bir katılımla gerçekleştirdikleri bu örgütlenmeyi sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Dernek Başkanı Mehmet Karataş; Başkan Hasan Karabağ'a fahri hemşerilik beratını sunarak teşekkür etti. Alkışlar arasında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; din,dil ve etnik köken gözetmeksizin birlik, beraberlik ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan günlerin yaşandığını vurguladı.

Kırdırma, bölme,parçalama gibi hiçbir girişime izin verilmemesi gerektiğini ve bunu engellemenin; tıpkı Bayraklı'da olduğu gibi bir mozaik olmayı değere dönüştürerek mümkün olacağını söyleyen Başkan Karabağ şöyle konuştu: " Malatyalı, Rizelisiyle, Çerkezi Kürdüyle, hep birlikte; nice uygarlığın doğduğu, yolunun geçtiği zengin bir tarihin bekçileriyiz. Bu topraklarda bir çok etnik yapı bir arada yaşayabildi. Kurtuluş mücadelesini atalarımız hep birlikte verdi. Ve onların kazandığı zaferin, kurduğu Cumhuriyet'in bugünkü koruyucuları da bizleriz. Aynı dayanışma ve birlik beraberlik ruhunu sağlayarak günümüz güçlüklerini aşabiliriz"

Başkan Karabağ; derneklerin bölgeye ilişkin tespitleri, öneri ve projelerini önemsediklerini belirterek, belediye bünyesinde kurdukları Dernekler Masası ile koordinasyon sağladıklarını ve dernekler kanalıyla da beklentilere yanıt vermeye çalıştıklarını söyledi. Kısa süre içinde; Bayraklı'daki tüm dernekleri kapsayan sosyal projelere start vereceklerini açıklayan Karabağ; önceliği kadınlara yönelik eğitim ve bilgilendirme programlarına vereceklerini belirtti. Açılışın ardından, yöresel kıyafetler giyen Malatyalı gençlerin söylediği türkülerle coşan konuklar; zaman zaman hep bir ağızdan söylenen türkülere eşlik etti. Malatya yöresinin birbirinden özel yemeklerinin tadıldığı gece; yüzlerce katılımcının çektiği halaylarla devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız