SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalılar Enayi Değiller"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:02:07
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, parti il binasında basın toplantısı yaptı. Malatya'da kapanmasına rağmen birçok işyerinin SGK'ya borcu bulunduğunu belirten Ağbaba, "Bu Malatya’nın eriyip bittiğinin göstergesi. Esnafın batışının göstergesi."dedi.

Ağbaba, parti il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında şunları söyledi:

"Daha önce IŞİD belasından kaçan Yezidiler’i ziyaret ederek, yardım götürdük.

Daha sonra Suruç’a giderek Kobani’den Türkiye’ye kaçan Kürtlerin yanında olduk. Onların dertlerini dinledik. Yaşam koşullarını gördük. Yardım götürdük. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili gözlemlerimizi raporlaştırarak kamuoyuyla paylaştık.

Önümüzdeki günlerde ise yine Kadıköy ve Şişli Belediyelerimiz tarafından toplanan yardımları Türkmenlere ulaştıracağız. CHP Her y6erde. CHP ezilen, haksızlığa uğrayan, dışlanan,yardıma ihtiyacı olan herksin yanında olmaya çalışıyor.

Suruç’ta  bir insanlık dramı yaşlanıyor.

Bölgeye devlet henüz el uzatmamış. Çok büyük sorunlar var.

IŞİD gibi eli kanlı bir terör örgütünün büyümesinin en baş sorumlusu Türkiye’de AKP Hükümetidir. IŞİD için tezkere bile çıkardık diyenler en başta bu örgütün Türkiye bağlantılarını sona erdirmelidir.

Sen kendi ülkende örgütün elebaşlarını eğiteceksin, hastanelerde tedavi ettireceksin, otobüslerle yeni militan turlarını görmeyeceksin, tırlarla silah göndereceksin sonra da bu örgüt neden bu kadar büyüyüp gelişti diye başkalarına soracaksınız. Kusura bakmasınlar Türkiye’de yaşayan hiç kimse artık bu ucuz politikalara inanmıyor.

IŞİD Kürdü, Türkü, Ezidisi herkesi katlediyor.Hükümetin çok dikkatli olması gerekiyor. Kimlikleri ne olursa olsun bunlar katildir.

TEZKERE:

Daha dün IMC TV askerlerinin gözleri önünde Suruç’tan Kobani’ye  geçen IŞİD militanlarını canlı yayında tüm Türkiye’ye izletti. Bu yayın bile AKP Hükümetinin ikiyüzlülüğünün en yalın göstergesidir.

Şimdi aynı AKP Hükümeti IŞİD’e karşı tezkereyi Meclisten geçirdi. Hem militanlara kucak açacaksın hem de savaş ilan edeceksin. 

Tezkere muğlak ifadelerle dolu ve amacı belli olmayan nitelikteydi.

Suriye’ye yönelik operasyonlara kapı aralanması için hazırlanmış bir tezkeredir. Zira defalarca Suriye rejimi denilmesine rağmen sadece 1 kez IŞİD kelimesi geçmiştir.AKP’nin amacı IŞİD’le mücadele değil, Suriye’ye müdahaledir.Suriye’deki rejimi devirmektir. Akacak kanda AKP ve MHP’nin parmağı olacaktır. AKP Türkiye’yi savaşa sürüklüyor. Mehmetçiğin başına bir şey gelirse dün tezkereye evet diyenler sorumludur.

Mehmetçiği batağa sürüklemek için hazırlanmış bir tezkeredir.

YEREL YÖNETİM ÇALIŞMALARI:

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Türkiye Kent Konseyleri Platformu 14. Genel Kurul Toplantısı için Eskişehir’deydik.65 Kent konseyiyle buluştuk. 

Pazar Günü Türkiye Belediyeler Birliği ile Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği’nin Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesinde ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerinde 20 belediyeden 105 katılımcıyla bir araya geldik.

6 Ekimden itibaren Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyeleriyle birlikte 12. Avrupa Birliği Bölgeler ve Şehirler Haftası’nda Avrupa  Parlamentosu  başkanı başta olmak üzere çeşitli görüşmeler ve toplantılar gerçekleştireceğiz.Üç konferansa katılacağız.

Ekim ve Kasım ayında  KARDEŞ BELEDİYELERİMİZİ buluşturmaya başlıyoruz.Doğuyla batıyı bir araya getirip, kültürleri, değerleri, projeleri paylaşacağız.Pertek’le Kartal’ı buluşturacağız.

Halkın İktidarına giden yolumuzda  CHP’li belediye başkanlarının başarılı çalışmalarının önemli bir rolü olacağını düşünüyor, çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz.

MALATYA:BAKAN EROĞLU’NUN MÜJDELERİ:

Sayın Bakan, 2012’de geldiğinde 400 milyon liralık yatırım bedeli olan 23 müjde açıkladı.

2014’de geldiğinde 7 tanesi 2012’dekinin aynı isimli 327 Milyon lira yatırım bedelli 12 Müjde daha açıkladı.

Sonuçta Bakanın her 2 Müjdelerinin toplamı 727 Milyon lira. Buradan sayın Bakana veya ona akıl veren Malatya Milletvekillerine sesleniyorum. Madem Malatya Halkını kandırmıyorsunuz çıkın ayrı ayrı proje bedelleriyle birlikte Malatya’ya yapılan 727 Milyon liralık yatırımı açıklayın.

Bakan Malatya’da ki ziyaretlerde ve temel atma töreninde defalarca ‘12 müjde veriyoruz’dedi. Gönderilen davetiyelerde bile koca koca rakamlarla 12 proje denilirken , her nasıl olduysa 12 proje daha sonra 19’a çıktı. 

Bu arada, sayın Bakana 2 çift sözümüzde memleket sevdasından söylemek istiyoruz.Herkes kendi memleketinin büyümesini gelişmesini istiyor. Ama etkili ve yetkili kişilerin biraz da ellerini vicdanlarına koyarak davranmaları gerekiyor. Sayın Bakan memleketine 71 gölet yaptırırken benim memleketim Malatya’ya 14 tane göleti layık görürse bunu eleştirmeyelim mi? Afyon’un 2050 yılına kadar içme suyu sorununu çözdük diye müjdeler verirken, Battalgazi’deki kanalizasyonlu suyu, hastaneye düşen bebekleri sormayalım mı? AKP her defasında olduğu gibi su konusunda da kandırılmıştır.

Malatya  bir tarım şehri. Kayısıdan kiraza, elmadan üzüme çok çeşitli tarım ürünleri yetiştiriliyor. Afyon’un bilinen en önemli ürünü Mermer. Afyon’un nüfusu Malatya’dan az, Milletvekili sayısı Malatya’dan az. Malatyalılar enayi değiller.

Malatya Milletvekillerine de sesleniyorum. 2011’deki seçimlerde Malatya’nın sulama sorunu olan her yerin sorunu devam ediyor. 1 tek ilçemizin sulama sorunu çözülmüşse çıkıp açıklasınlar. Gelip burada Malatyalıları kandırıp Ankara’ya gitmenize izin vermeyeceğiz.

PRİM BORCU

Malatya’da 18 bin 417 esnafın Bağ-Kur’dan dolayı, 15 bin 968 işverenin ise işçi sigortasından dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu’na toplam 258 milyon TL  prim borcu bulunuyor.

Malatya SGK verilerine göre,30 Ağustos itibariyle  yanında çalıştırdığı işçinin sigorta primini ödeyen aktif 9 bin 785 işyeri var. Düşünün ki 16 bin işyerinin prim borçlu işyeri olan bir şehirde yaşıyoruz.

Bu rakamlar, kapanmasına rağmen çok sayıda işyerinin SGK'ya borcunun devam ettiğini göstergesi.

Malatya’nın eriyip bittiğinin göstergesi. Esnafın batışının göstergesi."

FOTOĞRAF: Coşkun KURT

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız