SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalılar Her Yerde

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da doğup-büyümüş, ancak zaman içerisinde iş, okul gibi nedenlerle göç etmiş Malatyalıların, yerleştiği yerdeki dayanışma ve oluşturduğu lobi etkinliğini Malatyaspor’un deplasman maçlarında açık biçimde ortaya koyuyor. Malatyaspor, yüz binlerce Malatya kökenli insanın yaşadığı İstanbul bir yana, tüm şehirlerde, hatta yurtdışında çok sayıda Malatyalı tarafından karşılanırken, görenler “Ne kadar Malatyalı varmış!” demekten kendini alamıyor.

Malatyaspor, sezon başı hazırlık kampı için Almanya’ya gitmişti. Malatyaspor’un her antrenmanına birkaç hemşeri gelirken, takımın katıldığı turnuva maçlarını birçok Malatyalı izlemiş, futbolculardan imza almak, onlarla fotoğraf çekmek için yarışmıştı.

Yurtdışı kampının ikinci bölümünde Finlandiya’ya giden Malatyaspor, bu ülkede ilgi beklemiyordu. Çünkü küçük bir ülke olan Finlandiya’da Malatyalıların bulunabileceği tahmin edilmiyordu. Ancak burada lokantacılık-halıcılık gibi işlerle iştigal eden Malatyalılar, uzak mesafeden kalkıp kampa geldiler, “bir isteğiniz var mı?” diye sordular; takımı yemeğe aldılar. Malatyaspor’un, Turku takımıyla yaptığı ve bir hafta sonu oynanan özel maça, az sayıdaki Malatyalı ile yöredeki Türkler akın etmişti.

Kayseri Erciyes maçı sonrası yaşanan olaylar gerekçe gösterilip sahası kapatılan Malatyaspor, Adana’da oynadığı ceza maçına Malatya’dan binlerce taraftarıyla gitmişti. Adana ve çevresindeki birçok Malatyalı, Malatyalılar Derneği ve ulusal gazetelerin Adana temsilciliğini yapan Malatyalı gazetecilerin katkısıyla, maça akın etmişti. Adana 5 Ocak Stadı Malatya İnönü Stadı’nı andırırken, Malatyaspor’un 3-1’lik yenilgisi tüm Malatyalıları üzmüştü.

Malatyaspor, Manisa deplasmanında da yalnız kalmadı. Haydar İzci başkanlığındaki Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel ve çok sayıda Malatyalı daire amirinin önayak olmasıyla Malatyaspor, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda sarı-kırmızı bayraklarla maçı şenlik havasına sokmuştu. Ne var ki, hakem Oktay Demiray’ın çok kötü yönetimi, Holosko’nun Fevzi’nin ayağını kırmasına sessiz kalışı, ısınmadan kaleye geçen Bora’nın hatalı goller yemesi ve sonrasında gelen 4-3’lük yenilgi Malatyalıların sevincini kursağında bırakmıştı.

Malatyaspor, Konya’ya hareket etmeden önce kulübün resmi Internet sitesine mesaj atan Konya Malatyalılar Dernek Başkanı Cafer Berçin telefon numarasını verdi ve kulüp yetkililerinin kendileriyle irtibata geçmesini istedi. Berçin bulundu; Malatyaspor’a her zamanki gibi büyük ilgi gösterildi, takım yalnız bırakılmadı. KON TV’nin Malatyalı haber ve spor müdürleri de medya desteğini esirgemediler. Konya’da yaşayan Malatyalılar, Malatyaspor’un bu zorlu maçı 2-0 kazanmasıyla büyük mutluluk duydular.

Konya'daki Malatyalılar Dernegi 2005 yılında kuruldu ve yönetimi Cafer Bercin(Başkan), Dr. Isa Kaya (Başkan Yardımcısı), Ergun Acar (Muhasip), Emin Güç(sekreter), Aziz Karaaslan(üye), Mustafa Doğan(üye) ve Ahmet Yıldız(üye)'den oluşuyor.

Malatyaspor yöneticisi Ali Cengiz “Malatyaspor’un gittiği yerde gördüğü ilgi Malatya’nın siyaset, ekonomi, bürokrasi, bilim, sanat dallarında gücünü gösteriyor. Malatya’nın sembolü olmuş Malatyaspor nereye gitse, her ilin imreneceği bu gücü arkasında buluyor” değerlendirmesini yaptı.

FOTOĞRAFLAR: Konya'daki Malatyalılar, Malatyaspor'un bu kentte oynadığı maç nedeniyle, takımın yöneticilerini dernek lokalinde ağırlamışlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız