SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalılar Sahip Çıktı

A- A+ PAYLAŞ

Edremit Körfezi Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Edremit İbrahimce Mahallesi' nde evleri aşırı yağışlarda çöken aileye sözlerini yerine getirerek yoğun katılımla düzenlenilen bir tören ile tapusunu teslim etti. Gecede Akçay Sosyal Tesislerde emeği geçenlere plaket verildi.

Edremit Körfezi Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği söz verilen ev tapu teslimi, gecede Akçay Sosyal Tesisler' de plaket töreni yapıldı. İbrahimce Mahallesi' nde ortada kalan aileye Edremit Körfezi Malatyalılar Derneği sahip çıkmıştı. Yoğun katılımla düzenlenilen tapu teslim töreni ve akşam,Akçay Sosyal Tesisler' de düzenlenilen Plaket törenine Edremit Kaymakam Vekili, Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Erzincan' a Başsavcı olarak atanan eski Burhaniye Başsavcısı Mehmet Şafak, Edremit Belediye Başkan Vekili Muharrem Terzioğlu, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gül, Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ertaş, sodev Genel Sekreteri Mehmet Tüm, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Malatyalılar Derneği Başkanı Mustafa Önder, Yönetim Kurulu Üyeleri, ve emeği geçen bölge iş adamları katıldılar.

BÖYLE MUTLULUK GÖRÜLMEDİ

Tapusunu Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz' ın elinden alan Menevşe Hanım ve mağdur aile fertlerinin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Babaları borçları sebebiyle intihar eden, ardından yığma kerpiç evleri aşırı yağışlarda çöken 4 çocuklu aileye ev yapabilmek için kolları sıvayan dernek 1 yıl gibi kısa bir sürede sözlerinde durdu. Aile reisi merhum H.Ç. Edremit pazarcı esnaflarındandı. Kredi le borçlanarak bağkurdan emekli olmuştu. Aldığı 650 TL. emekli maaşının 350 TL. si bağkur kredisine kesiliyordu. Yetmedikçe kredi kartına borçlandı ve sonunda ödeyemediği borçlar yüzünden onuruna yenilerek intiharı seçmişti. Anne Menevşe Hanım 4 kız çocuğuyla ortada kalmış, taki Edremit Körfezi Malatyalılar Derneği sahip çıkıncaya kadar.Dernek Başkanı Mustafa Önder " ailenin durumu çok kötüydü. Olayı duyar duymaz arkadaşlarımız ile birlikte harekete geçtik. Başta Kaymakamlık olmak üzere birçok kurum ve kuruluştan yardım alarak, sponsor firmalarında desteği ile bu aileye ev edindirmeye karar verdik. Yönetim Kurulumuz Emin Toramanoğlu, Aslan Bayrak, Hakkı Fırat, İhsan Şahin ve Özkan Saka ve tüm üyelerimizinde desteği ile çalmadık kapı bırakmadık. Bizlere böylesine hayırlı bir işte maddi ve manevi destek veren, emeği geçen herkese arkadaşlarım ve bu aile adına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

EV YAPIMINA DESTEK VEREN İŞADAMLARINA PLAKET VERİLDİ
Gecede Akçay Sosyal Tesislerde, ev inşaatına destek veren iş adamlarına ve emeği geçenlere yoğun katılımla düzenlenilen bir tören ile plaket verildi. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu yaptığı konuşmada; " İki Cumhurbaşkanı, birçok ünlü sanatçı çıkarmış olan Malatyalılar, Edremit Körfezi' nde de kendilerine yakışanı yaptılar. Atasözümüzü "Bundan iyisi, Malatya' da Kayısı" olarak türetiyorum. Kayısı diyarının insanları bölgemizinde haklı gururu olarak, çok hayırlı bir işe vesile oldular. Emeği geçenleri yürekten kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Körfez' in İmparatoru İlhan Altın ve ekibinin doyumsuz müzik ziyafeti, yanısıra geceye Malatyalı bağlama ustası ve eşi İsmail-Deniz Özden çiftide yorumlarıyla renk kattılar.

Haber-Fotoğraflar: İzzet GÜNAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız