SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalılar Sözünü Yerine Getirdi"

0
Güncellendi - 2016-02-02 17:54:51
A- A+ PAYLAŞ

  • ESOB Başkanı Keskin, Başbakan Davutoğlu ile görüşerek, Malatya ve esnaf sorunlarını iletti..

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Çankaya Köşkünde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri ile yaptığı toplantıya davet sonucu katılan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnafların sorunlarına ilişkin talepler ile Malatya ile ilgili beklentileri dile getirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sivil toplum kuruşlu yönetici ve temsilcileri ile yaptığı toplantı Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi. Toplantıya davet üzerine katılan TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, toplantıda esnaf ve sanatkarların sorunları ve Malatya’nın beklentilerine ilişkin olarak hem sözlü olarak talepleri iletti, hem de hazırlanan dosyayı Başbakan Davutoğlu’na sundu.

Keskin, Başbakan Davutoğlu’na teşekkür ederek; “Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na samimi olarak teşekkür ediyorum. Çok yararlı olduğuna inandığım bir toplantı gerçekleştirildi. Sayın Başbakanımız bizleri sonuna kadar dinledi. Burada önemli olan toplantı değil, önemli olan ülkemiz Başbakanının sorun ve talepleri birinci ağızdan sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden dinlemeseydi. Bu durum ülkemiz demokrasi ve merkezi yönetim anlayışının gelmiş olduğu noktayı en güzel şekilde göstermektedir” dedi.

Toplantıda AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin 64. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görevlendirilmesinden dolayı esnaf camiası ve Malatyalılar adına Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir kez daha teşekkür eden Keskin, “Esnaf ve sanatkarlarımızın sorun ve talepleri ile birlikte Malatya’mız için önemli gördüğümüz bazı sorunlara ilişkin taleplerimizi Sayın Başbakanımıza hem sözlü, hem de dosya halinde takdim ettim. Özellikle esnaf ve sanatkarlarımızın ödemekte olduğu Bağ-Kur primlerinin çok yüksek olduğunu, esnafların bunları ödeyemeyeceğini ve devletin işverenlere vermiş olduğu desteği esnaflara da vermesini talep ettim. Sayın Başbakanımızın 7 Haziran öncesi ticari taşımacılık yapan esnaf ve sanatkarımıza yönelik KDV’siz ve ÖTV’siz araç verilmesi sözünü hatırlatarak, ticari taşımacılık yapan esnaflarımıza bu imkanın sağlanmasını talep ettim. Yine nakliyeci esnafımız için büyük bir sorun olan K1 belgesinin fiyatının çok yüksek olmasından dolayı aşağıya çekilmesini ve K1 Belgesinde 3. Şahıslara devredilme hakkının verilmesi de talep ettim. Sayın Başbakanımıza Malatya’ya 2. Üniversite kurulması ve İnönü Üniversitesi bünyesinde Onkoloji Hastanesi kurulması konusundaki Malatyalılara vermiş oldukları sözleri de hatırlatarak, bu hizmetlere Malatya’nın kavuşturulması talebimizi de arz ettim” şeklinde bilgi verdi.

DAVUTOĞLU: MALATYALILAR SÖZÜNÜ YERİNE GETİRDİ

Bu arada, Keskin’in Bülent Tüfenkci’nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığına atanmasından dolayı teşekkür ederken, Başbakan Davutoğlu’nun “ben sözümü yerine getirdim” demesi üzerine, Keskin’inde “Malatyalılar da sözünü yerine getirdi” dediği ve Başbakan Davutoğlu’nun bunun üzerine, “Doğru, Malatyalılar sözünü yerine getirdi” dediği öğrenildi.

“Sayın başbakanımızın ticari taşımacılık yapan esnaflarımıza ÖTV’siz araç, Malatyalılara Onkoloji Hastanesi ve Malatya’ya 2. Üniversite sözleri var. Sayın başbakanımızın verdiği sözleri yerine getireceğine inanıyoruz. Çünkü Sayın Başbakanımız seçimlerdeki parti programını aynen hükümet Programı olarak uygulamaya koymuştur” diyen Keskin’in Başbakan Ahmet Davutoğlu’na takdim ettiği dosyada yer alan ve sözlü olarak da toplantıda dile getirdiği bazı konuların başlıkları şu şekilde:

-Esnaf ve sanatkarların ödemekte olduğu Bağ-Kur primlerine, asgari ücret uygulamasında işverene verilmekte olan prim desteğinin esnafa da verilmesi talebi.

-Ticari faaliyette bulunan esnaflara bir kereye mahsus olmak üzere KDV’siz ve ÖTV’siz ticari taksi, kamyonet, minibüs, kamyon verilmesi talebi.

-Zorunlu Trafik Sigortası uygulamasının yeniden gözden geçirilerek, Zorunlu Trafik Sigortası ile Kasko’nun birleştirilmesi, yada Kasko fiyatlarını geçen Zorunlu Trafik Sigortası fiyatlarının aşağıya çekilmesi, Poliçe fiyatlarının bölgesel veya iller düzeyinde belirlenerek Malatya ile İstanbul’un, İzmir ile Bingöl’ün aynı kategoride gösterilmemesi talebi

- Bugün için 20 bin 500 TL’ye verilen K1 Yetki Belgesi’nde fiyatın aşağıya çekilmesi, kullanım süresinin 5 yıl olması ve devir hakkının 3. Şahsa verilmesi talebi

- Organize Sanayi Bölgelerine verilen teşviklerden bölgesel, sektörel ve bireysel olarak esnaf ve sanatkarlara da verilmesi talebi.

- Büyükşehir olan Malatya’da şu anda 2 adet Küçük Sanayi Sitesi bulunmakta ve yaklaşık 2 bin esnaf ve sanatkârımız bu sitelerde faaliyet göstermektedir. 1960’lı yıllarda planlaması yapılarak inşa edilen mevcut Küçük Sanayi Sitelerinin ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle en az bin dönümlük yeni küçük sanayi sitesinin kurulması için yer talebi.

- Mobilyacı, Ağaç Sanatkârları, Mermerci ve Ayakkabıcı esnafımız için Büyükşehir Belediyemizin Yeşiltepe Bölgesinde yer tahsisi yaptığı alandaki Esnaf Hizmet Grupları Sitesi’nin yapımı için TOKİ desteği verilmeli talebi.

- İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde Recep Tayyip Erdoğan Onkoloji Hastanesi Kurulması talebi.

- Malatya’ya ikinci devlet üniversitesi kurulması, kuruluş çalışmalarının kısa sürede başlatılması talebi.

- Vagon Onarım Fabrikası’nın satılmayarak, buradaki alana TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nün taşınması, şehir merkezi içerisinde kalan TCDD’ye ati tüm atölye, depo ve işletmelerin Vagon Onarım Fabrikası alanına taşınması, şehir merkezinde sadece yolcu indirme-bindirme için mevcut GAR Binasının kalması, boşalan alanlarında yeşil alan kullanımı için büyükşehire devredilmesi talebi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Ahmet (8 yıl önce)
    Belediyede ve belediyeye bağlı ulaşımda çalışanlar kimin yeğenleri acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Sarıg erük (8 yıl önce)
    2. Ayrıca Mehmet bey, Hem bana küçümseyici ifadeler kullanıyor demişsiniz hem de beni klavye kahramanlığıyla suçlayarak aynısını yapıyorsunuz.. Siz de çelişiyorsunuz kendi içinizde.... Ne yapalım yani biz de yorumumuzu katmayalım mı okuduğumuz bir habere? Niye koymuş gazete bu köşeyi? Ben bu yazdıklarımı etrafımdaki herkese söylüyorum. yazdıklarımı da yaşamaya çalışıyorum. Burada da ayrıca dile getirmiş oldum. Aktif görevde bulunan HİÇBİR siyasetçinin adının kamu alanlarına verilmesini de etik ve doğru bulmuyorum... Bunu söyleyen ve sakıncalarını ortaya koyan da bir tek ben değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sarıg erük (8 yıl önce)
    Mehmet bey, ben yazımın hiç bir yerinde hastane yapılmasın demedim.. Bir tane değil bir sürü yapılsın... Hatta daha güzeli o hastanelere ihtiyaç kalmasın. Ben sadece insanlarını ikisi arasındaki ayrımı yapmasını kastettim... Malesef memleketimize bir hastane yaptırabilmek için siyasilere yağ çekmek zorunda kalıyor yerel yöneticiler... Devran böyle gelmiş... Belki bu işi isteyen de o ismi vermek istemiyordu ama en azından sizin gibi düşünüp hüsnü zanla hastane yapılsın da adı önemli değil dedi... Ben bunu bilemem... Benim eleştirim olaydan ayrı olarak düzenin eleştirisi....
    0
    0
    Yanıtla
  • sefa demir (8 yıl önce)
    Akp MAlatyadan bölge müdürlüklerini almış bence hizmeti göz boyamaktan ileri gitmemiştir esnafı bitmiş fabrikları kapatmıştır MALATYA çöküşte bi adıyaman ın bi elazığ ın bence çok gerisinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (8 yıl önce)
    Gardaş, tek hastaneyi yapsınlar, hizmete versinler isim ve tabela ne olursa olsun. Önemli olan öyle bir hastaneyi memlekete kazandırmak. Sarıg bey, gerçekten sen çok komik duruma düşmüşsün. Senin kanserden ölen bir yakının yada yakınların olsaydı böyle düşünmezdin. Eleştirmek, bir hastalık olmamalı. Şu ideolojik bakış acısı insanları eleştiri hastalığına düşürmemeli. beğenmediysen siyasete atılır en iyisini yaparsın, klavye kahramanlığı yaparak insanları küçümseyen ifadeler kullanmak çok ayıp.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sarıg Erük (8 yıl önce)
    Aynı zamanda üniversiteye kurulacak onkoloji merkezinin adı niye Recep Tayyip Erdoğan... Başka isim mi bulamadınız? Verin bir Malatyalı doktorumuzun veya başka büyüğümüzün ismini... Bu tür yerlere niye siyasilerin ismi verilir anlamış değilim... Hayır, en azından siz başka türlü teklif edin... Biat kültürü hücrelerimize kadar işlemiş.. Allah bu millete sabır versin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sarıg Erük (8 yıl önce)
    Hahaha çok komikler gerçekten... Aynı cümle içerisinde hem demokrasi hem de merkezi yönetimi bir arada kullanabiliyor. Henüz kavramlar oturmamış... Düzgün işleyen bir demokraside yerel yöneticiler merkezi yönetimin ağzına bakmaz... Başbakanın başka işi gücü yok sizin yerel yönetim dertlerinizi dinleyecek.... Sonra işler niye yavaş yürüyor...
    0
    0
    Yanıtla