SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatyalılar Zoru Başardı''

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı MASTÖB olan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Derneği’nin 1. olağan genel kurul toplantısı İstanbul’da yapıldı ve başkanlığa yeniden eski milletvekili ve bakanlardan Ahmet Karaaslan getirildi. Toplantıda konuşan Karaaslan, bütün partilere eşit mesafede olduklarını, ancak dünyadaki siyasi gelişmelere de duyarsız kalamayacaklarını belirtirken, Fransa Parlamentosu’nun, sözde Ermeni Soykırımının reddine ceza getiren yasa tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi.

Eminönü Kadırga Kültür Merkezi’ndeki genel kurulda, Divan Başkanlığına Kemal Naci Ekşi, Başkan Yardımcılıklarına Nami Korkmaz, Mehmet Taş, Sekreterliğe Şahin Karahan, Ahmet Turan Koçer oy birliği ile seçildiler.

Genel kurulu; AKP Genel Başkan Yardımcısı ve aslen Adıyamanlı olan Dengir Mir Mehmet Fırat, eski bakanlardan Güldal Akşit, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İstanbul Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak, Malatya eski valilerinden Kutlu Aktaş, eski milletvekillerinden Kemal Naci Ekşi ve Yüksel Çengel, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, AKP MKYK üyesi Öznur Çalık, AKP Eminönü İlçe Başkanı Hidayet Işık, DYP Avcılar İlçe Başkanı Melih Devecel, ANAP Eminönü İlçe Başkanı Abuzer Yıldız, ANAP İstanbul İl Başkanı Murat Akdeniz, Trakya Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Osman İzci, Malatya-Ören Belediye Başkanı Aziz Bakır, eski müsteşarlardan Yalçın Manav, Eminönü Belediye Başkan Yardımcısı Naci Polat, Genç Parti İl Başkan Yardımcısı Orhan Çakır, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız ile Malatyalı İşadamları Derneği Başkanı Yunus Akdaş ile birçok işadamı ve bürokrat da izlediler.

MASTÖB Genel Başkanı Ahmet Karaaslan MASTÖB'ün kesinlikle bir siyasi kaygı veya çıkar amacıyla kurulmadığına dikkat çekerek, "Bütün partilere eşit mesafedeyiz. Ancak dünyadaki siyasi gelişmelere de bigane kalamayız. Bir gün önce Fransa Meclisi'nin aldığı Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili karar bizim için üzücü, Fransa için onur kırıcı, insanlığa karşı büyük bir ayıptır. Bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz. Bu iddiaları savunan Fransa Cezayir'de binlerce insanı katletmedi mi? Amerika neredeyse ülkesindeki bütün yerlileri öldürdü. İtalya, İngiltere, Fransa sömürgesi olan Afrika ülkelerinde insanları katletmedi mi? Eğer bugün soykırımı tartışıyorsak o zaman bu ülkeler önce geçmişte yaptıkları katliamların hesabını versinler. İki ülke arasındaki ilişkileri bozmaktan öte bir işe yaramayan bu kanunun geri çekilmesini istiyoruz. Bizim sabrımızı taşırmasınlar, Fransa umarım ki senatosunda görüşülecek olan bu kanunu rafa kaldırır" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengirmir Mehmet Fırat ise konuşmasında, dünyadaki globalleşmenin dernekleri de aynı çatı altında toplamaya zorladığını ifade etti. Fırat, "Malatyalılar da bu gelişmelere ayak uydurarak MASTÖB gibi Türkiye'de ilk olan bir derneği kurmayı başardılar. MASTÖB'ün AB ile müzakereler sürecinde Türkiye'ye büyük hizmet vereceklerine inanıyorum. Bu örgütlenmeyi gerçekleştiren bütün hemşehri ve dostlarımı yürekten kutluyorum" dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Güldal Akşit ise MASTÖB'ü kuran Malatyalıların zoru başardığını, aslında derneklerin fedakarlık yaparak bir araya gelmesinin kolay olmadığını vurguladı. Akşit, bu birlikten kuvvet doğacağına inandığını ve MASTÖB'ün hem Malatya'ya hem de AB Yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye'ye çok faydalı hizmetler vereceğini söyledi.

Yapılan diğer konuşmaların ardından Genel Sekreter Av.Mahmut Alikaşifoğlu faaliyet, Genel Başkan Yardımcısı Celal Karahan tarafından mali raporu okudu. Raporlar, genel görüşmeye açıldı. Ören Belediye Başkanı Aziz Bakır, Av.Metin Yalçın, Ramazan Demir ve Kemal Naci Ekşi raporlar üzerinde konuştular, daha sonra raporlar ibra edildi.

Genel Sekreter Av.Mahmut Alikaşifoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Erdan Alkan tarafından verilen, “yurt içi ve yurt dışında şube açma yetkisinin Yönetim Kuruluna verilmesi” hakkındaki önerge oylandı, oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra seçim maddesine geçildi. Oy birliği ile oylamanın açık yapılması karara bağlandıktan sonra, derneğin başkan ve diğer organları için seçim yapıldı. Başkanlığa yeniden Ahmet Karaaslan getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız