SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalılara Teslim Olduk"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:15:35
A- A+ PAYLAŞ

Samsun’da yaşayan Malatyalılar, Samsun Yelken Kulübü’ndeki ‘Kayısı çiçeği ‘ gecesinde bir araya geldi.

Çok sayıda Malatya kökenli işadamı ve ailelerinin katıldığı programa Samsunlularda ilgi gösterdi. Malatyalı iş adamlarının yanı sıra Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Yunus Bekdemir, Karadeniz Sanayici ve İş Adamları (KASİAD) Derneği Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu da katıldı.

Gecede konuşan Samsunlu Malatyalılar Derneği Başkanı Abdullah Evrensel, “ Güney Kore’de ‘Kayısı çiçeği ‘ adlı bir festival düzenlenmekte. Festivalin düzenlendiği 2500 nüfuslu kent bu süreçte 500 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Bu gece burada 200 kişi bir araya geldik. İnşallah öyle bir zaman gelecek ki binalara değil kırlara sığmayan programlarda bir araya geleceğiz. “ dedi.

Evrensel’in ardından söz alan Cey Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı Samsun Liman İşletmeciliğini yapan CEYNAK’IN hizmetlerini anlattı.Avcı, “ Bizler nerede iş yapıyor isek kendimizi oralı hissediyoruz. Ancak, en önemlisi elbette Samsun. Samsun’da liman yatırımı ile hem şirketimiz ivme kazandı hem de bölge için önemli katkı oldu. Samsun bütün ulaşım imkanlarına sahipliği ulaşım akslarının merkezinde olması ile önemli bir zenginliğin üzerinde.” dedi.

Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Yunus Bekdemir, “Malatya Samsun ekonomik hayatında çok önemli izler bırakan noktalara doğru gidiyor. Ben öncelikle bu mümbit toprağı alkışlamak istiyorum. Bu mümbit toprak çok güzel insanları çıkarmış ve memleketimizi daha da yukarılara çıkartacak. “ şeklinde konuştu.

Karadeniz Sanayici ve İş Adamları (KASİAD) Derneği Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu’da gecede yaptığı konuşmada, “ Bizim büyüklerimiz Trabzon’dan geldikleri için bize Of’lu diyorlar. Bizde kendimizi iş bilen insanlar olarak biliyorduk. Ancak, Malatyalıları tanıdıkça onların bizden fersah fersah ileride olduğunu gördük ve onlara çaresiz teslim olduk. “ ifadelerini kullandı.

Samsun Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çalık Yedaş Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, gecenin birlik ve beraberlik adına büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Türkoğlu, bu tür organizasyonları desteklediklerini ve her zaman içinde yer aldıklarını söyledi. 

Gece canlı müzik dinletisi ile devam etti.

HABER-FOTO: Mustafa BİLİK/ Haberexen.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız