SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalılardan Ricam..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (MSMMMO) karne gününde kardeş okullarını yalnız bırakmadı.

2007 - 2008 yılı eğitim - öğretim yılı sona ererken, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından Malatya'da başlatılan kırsal kesimlerde fiziki ve teknik anlamda yetersiz okullara kardeş kurum projesi kapsamında Malatya Merkez Gazi Osman Paşa İlköğretim okulunda bir etkinlik düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, Malatya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş ve çok sayıda veli ile öğrenci katıldı.

Yıl içerisinde yapılan etkinlik ve yarışmaya giren öğretmen ve öğrencilere takdir belgelerinin de verildiği etkinlikte bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, okulların tatile girmesinin kendilerine buruk bir sevinç yaşattığını belirterek, "Okullarımız tatile giriyor. Bu aslında öğrencilerimiz ve bizler için mutluluk verici bir olay. Ancak bir yandan da okula giden öğrencilerimizi yollarda, çarşıda ve eğitim alanlarında göremeyecek olmamız bizleri biraz kırgınlığa itiyor. Öğrencilerimiz bizlere apayrı bir heyecan katıyor. Özellikle 91 bin dev öğrencinin yaptıkları etkinlikler dünyamızı daha güzel kılma adına bizleri sevindirdi.

Öte yandan öğretmenlerimizde Malatya'da çok güzel ve gurur verici işler yaptılar. Kardeş okul projemiz ile 91 bin dev öğrenci projemiz Malatya'da meyvelerini vermeye başladı.

Hafta sonu üniversite sınavı var. Ben şimdiden sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Malatyalılardan da hafta sonu gürültü kirliliği yapmamaları konusunda ricada bulunuyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, "Bugün bizler için çok güzel bir gün. Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulumuz teknik donanım ve eğitim açısından yeteli bir okul ancak, fiziki koşullar açısından okulumuz yetersiz. Okulumuzun biraz ilerisinde bulunan arsada ekonomik koşullarımızı iyileştirdiğimiz de güzel bir okul yaptırarak bu binamızı anaokulu olarak eğitime tahsis edeceğiz" şeklinde konuştu.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş da, kardeş kurum olarak, karne gününde öğrencilerle birlikte olmaktan mutlu olduklarını belirterek, " Bizler mutlu günlerinizde yanınızda olmayı kendimize görev olarak üstlendik. Bizlerin en önemli görevi vergilerimizin toplanmasında devlet ile vatandaş arasında köprü olmak. Sizlerde ilerde vatandaşlık görevi olan vergi ödemelerinizi yapacaksınız. Okullarda öğrencilerin vergi konusunda bilinçlenmesi gerekiyor.Bu nedenle iyi okullar ve iyi şartlarda okumalısınız ki ilerde iyi bir iş edinip, vergilerinizi ödeyebilesiniz" şeklinde konuştu.

Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Adıgüzel Gökalp ise, "Bizler daha önceleri valilerimizin adlarını öğrencilerimize ezberletirdik. Valimiz Halil İbrahim Daşöz ise, öğrencilerimizle iç içe onların bütün etkinliklerinde yanlarında. Valimiz başka bir ile gitse bile bizler onu unutmayacak ve projelerini devam ettireceğiz" ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından eğitim - öğretim yılı içerisinde çeşitli yarışma ve etkinliklerde derece yapan öğretmen ve öğrencilere takdir belgeleri, ayrıca Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız