SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalıları Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:54:25
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Valisi Vasip Şahin, 2. SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarı'nın Malatya’da düzenleneceğini bildirdi. 
 
Vali Şahin, 2. SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarı'nın 30 ilin katılımıyla gerçekleştirileceğini kaydederek, “2. SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarı, 13-14-15 Eylül tarihlerinde Kalkınma Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi’nin işbirliğinde Malatya Belediyesi Fuar Alanı'nda yapılacaktır. 13 Eylül Perşembe günü saat 10.00’da Kongre ve Kültür Merkezi’nde Türkiye genelindeki en iyi projelerin ödüllendirilmesi ve paneli gerçekleştirilecek. Saat 14.00’te ise Malatya Belediyesi yanında düzenlenen fuarın açılışı Kalkınma Bakanı Sayın Dr. Cevdet Yılmaz tarafından yapılacaktır. 30 ilin katılımıyla yapılacak ve 3 gün sürecek olan programda illerin SODES projeleri kapsamında elde ettiği somut çıktılar sergilenecek, il etkinlikleri sunulacak, söyleşiler gerçekleştirilecektir. Fuar alanında ikinci gün saat 10.00’da bisiklet yarışı, üçüncü gün ise saat 17.00’de uçurtma şenliği düzenlenecektir. Halkımızın yoğun ilgisinin olacağını düşündüğümüz SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarı 3 gün boyunca saat 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir. Bu geniş kapsamlı ve katılımlı programa ev sahipliği yapmaktan duyduğumuz memnuniyeti ve onuru kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi.
 
Etkinliğin Malatya’nın tanıtımı noktasında da önemli bir rol üstelendiğine dikkat çeken Şahin, şunları ifade etti: 
 
“2. SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarı'na ilgimizi ne kadar yoğun tutabilirsek, ileriye dönük bu tür faaliyetlerin organizesinde de düzenleyicileri o kadar cesaretlendirmiş olacağız. Bu anlamda fuarı ilimizin tanıtımı açısından da çok önemsiyoruz. Bütün Malatyalıları fuara bekliyoruz.”
 
Şahin, SODES’in amaçlarına da değinerek, “Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Sosyal Destek Programı (SODES) istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında göç, yoksulluk ve işsizlik gibi sorunların ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen insan odaklı bir programdır. Yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan SODES projeleri, istihdam edilebilirliği artırmayı, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamayı; kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla bölgedeki çocuk, genç ve kadınların kendilerini daha iyi ifade etmelerini amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.
 
Malatya’nın SODES projeleri bakımından başarılı bir il olduğunu vurgulayan Şahin, “2010 yılında ilimizin de dahil edildiği SODES programında ilimiz 90 proje ile kabul edilen proje sayısı bakımından iller arasında birinci olmuştur. 2011 yılında kabul edilen 154 proje ile yeni en fazla proje yürüten il olmuştur. 2012 yılı projelerinde 75 proje ilimizde uygulanmak üzere kabul edilmiş ve 2012 yılında STK’lara en fazla destek veren il olma başarısını göstermiş bulunmaktayız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız