SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalıları Biraraya Getirdi

A- A+ PAYLAŞ

Ankara Malatyalılar Derneği tarafından organize edilen "Mesleki Yeterlilik Sistemi ve Kariyer Yönetimi" konulu toplantı, Ankara'daki Malatyalıları biraraya getirdi.

Yapılan toplantıya ilişkin dernekten gönderilen basın bülteni şöyle:

"Ankara Malatyalılar Derneği tarafından organize edilen Mesleki Yeterlilik Sistemi ve Kariyer Yönetimi sunumu 23.10.2009 tarihinde İnkılâp Sokak No:20 Kızılay ANKARA adresinde gerçekleştirildi.

Saat 19.00 da yemekli kokteyl ile başlayan geceye AKP Malatya milletvekili Ömer Faruk ÖZ, çok sayıda bürokrat, işadamı, sivil toplum örgütleri temsilcileri, Ankara’daki Malatyalılar ve Ankara da okuyan Malatyalı üniversite öğrencileri katıldı. Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Yemekli kokteylden sonra toplantı salonuna geçildi.

Sunuculuğunu öğrenci temsilcisi Emine TOSUN’ un yaptığı toplantı, toplantı programının sunulması ile başladı. Dernek Başkanı Yakup DEMİR açılış ve hoş geldiniz konuşmasında derneğin geçmişte yaptığı önemli faaliyetlerini ve gelecekteki projelerini özetledi.

Toplantıda AKP milletvekili Ömer Faruk ÖZ, kısa bir konuşma yaptı. Sayın ÖZ yaptığı konuşmada Malatyalılarla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdikten sonra Malatya ya yapılan ve yapılması planlanan önemli alt yapı hizmetlerinden bahsetti.

Daha sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu başkanı hemşehrimiz Bayram AKBAŞ sunumunu yaptı. Sayın AKBAŞ sunumunda Avrupa Birliği (AB)çerçevesinde gelecekte daha çok önem kazanacak olan sertifikaların önemini, çoğu işlerde sertifika olmadan diplomanın yetersiz kalacağını, sertifikalı kişilerin AB ülkelerinde sertifika pasaportu ile serbest dolaşacağını, sertifikasızların ise bu haklardan mahrum kalacağını söyledi.

Sunumun soru cevap kısmında öğrenciler; eğitim sistemi, sertifika vb. konularda çeşitli sorular sordular. Sunum sonunda Bayram AKBAŞ ‘a dernek tarafından hazırlanan plaket milletvekili ÖZ tarafından verildi.

Sunucu Emine TOSUN Ankara daki 20 Malatyalı derneğin birliktelik oluşturarak İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ imzalamayı gerçekleştiren derneklerin yöneticilerini sahneye davet etti.

Her dernek yöneticisi kendini tanıtarak hangi derneği temsil ettiğini anlattıktan sonra bu birlikteliği başardıkları için katılımcılardan büyük alkış aldılar.

Katılımcılardan onlarcası böyle toplantıların düzenlenmesinde son derece mutlu olduklarını dile getirerek teşekkürlerini ilettiler.

Sunum kapanış konuşması ile sona erdi."

HABER: Gaffar AVŞAR
FOTO: Kadir OKÇU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız