SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalıları Görünce Anladım'

A- A+ PAYLAŞ

MALATYA Valiliği'nin '91 Bin Dev Öğrenci' ve 'Malatya Madalyası' projeleri kapsamında, geliriyle okul yaptırmak için Darphane'ye özel olarak 150 adet yaptırdığı altın madalyalar Adana ve Mersin'deki toplantılarla tanıtıldı.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, madalyaların satışından elde edilecek gelir ile Şehit Aileleri Derneği'ne bir yer satın alındığını, ayrıca madalya sahiplerinin tek tek adları yazılacak bir 'Altın Adamlar' okulu yapılacağını açıkladı.

Adana Valisi İlhan Atış, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Adana'da kurulu Malatya hemşehri dernekleri yöneticileri ve Malatyalı iş adamları ile bürokratların katıldığı Adana'daki gecenin açılışında konuşan Darendeliler Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı (DASEV) Başkanı Nazım Turgut, bu tür bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.

Malatya Valisi Döşöz de, Malatya'nın Türkiye'nin 4 yönüne açılan kapı niteliği taşıdığını belirterek, "Malatyalılar girişimci olma ve memleketlerine bağlılıklarıyla tanınıyor. Yetiştirmiş olduğu insanlar ve ülkemize kazandırdığı değerler sadece Malatya'ya değil, Türkiye'ye de katkı sağlıyor. Her yıl çok sayıda okul yapılıyor olmasına rağmen hala eğitimde açıklarımız var. Bu kampanyalarla okul açığımızı kapatmayı planladık" diye konuştu.

Adana Valisi Atış da "Nereden ekmek yiyorsanız oralısınızdır. Biz Adanalılar böyle bir projeye destek vermekten mutlu oluruz. Türkiye'nin geleceği eğitimli çocuklar. Bize hep kayısı yiyenler zeki olur derlerdi. Ben bu sözün doğruluğunu Adana'daki Malatyalıları görünce anladım. Adanalı Malatyalılar olarak hepiniz çok seçkin insanlarınız" dedi.

Konuşmaların ardından Daşöz, Atış'a Malatya'dan getirdiği kuru kayısı ve tanıtım kitini hediye etti.

Bir yüzünde Malatyalı Cumhurbaşkanları İsmet İnönü ve Turgut Özal'ın fotoğrafları, diğer yanında da kayısı figürü bulunan 1 Ons 22 ayar altından yapılan madalyalardan iş adamı Nuri Çomu 5, DASEV Yönetim Kurulu 3, Ortadoğu Hastaneleri sahipleri Dr. Engin Şahin, Sezgin Şahin, Nazım Turgut, Mustafa Kıvanç, İsmail Hazar, Engin Sarın, Erol Kavlak ve Sadi Sürenkök birer adet alarak koleksiyonlarına koyacaklarını açıkladı. "Konu eğitim olunca kesinlikle dayanamam" diyerek 5 madalya alan Çomu, birini Vali İlhan Atış'a armağan etti.

Madalya dağıtımı ile Adana ve Mersin'de elde edilen 150 bin TL.'nin kampanyada kullanılacağı, madalyadan temin etmek isteyenlerin Malatya Valiliği ile irtibat kurulabileceği açıklandı.

Malatyalılar Derneği eski başkanlarından ve DASEV Yönetim Kurulu üyesi Ayhan Erdem, toplantının aynı zamanda Adana'daki hemşehrileri biranaya getirme yönünden büyük önem taşıdığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız