SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalıları Kandıran Siyasetçiler Şehrin Kaderi Olmamalı'

A- A+ PAYLAŞ

AĞBABA'DAN KIZILAY AFET BARINMA SİSTEMLERİ FABRİKASI AÇIKLAMALARI.. AKP'li siyasetçilerin Kızılay Fabrikasında çalışacak işçi sayısı konusunda 5 Yıl sonraki rakamı söyleyip umut tacirliği yaptıklarını belirten CHP’li Veli Ağbaba, “Bin-2 bin kişi alınacak dedikleri fabrikaya ilk etapta 100 kişi alınacağı ortaya çıktı. Bu sorumsuzluk örneği ne ilk ne son” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Kızılay tarafından Malatya’da kurulan Afet Barınma Sistemleri Fabrikası’nın AKP’li siyasilerin ‘umut dağıtma merkezi’ haline geldiğini belirterek, “aynı fabrikayla ilgili milletvekili bin kişinin, belediye başkanı 2 bin kişinin istihdam edileceğini söylüyor. Kızılay yetkilileri fabrikada çalışacak gerçek işçi sayısını kamuoyuna açıklamalıdır. Yoksa açılış günü yaklaştıkça rakam 5 binlere ulaşacak” ifadelerini kullanmıştı.

Kısa süre önce açıklama yapan Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu ise “İlk etapta teknik olmak üzere 100 personel alınacak. Daha sonra üretimlere göre ihtiyaç duyulan personeller alınacaktır.5 Yıllık çalışmalarla istihdam sayısını 2 bin 500 olmasını hedefliyoruz” demişti.

BU SİYASET ANLAYIŞI MALATYA’NIN KADERİ OLMAMALI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Maalesef tam da söylediğimiz gibi bir sonuçla karşılaştık. Binlerce kişi alınacakmış gibi bir algı yaratıp 100 kişi ile başlayacak bir fabrika olduğu ortaya çıktı. Malatya’da işsiz binlerce genç aylardır AKPlilerin sözlerine inanıp fabrikada çalışma hayali kurarken ,bir kez daha hayal kırıklığı ile karşılaştılar.AKPlilerin söylediğinin onda biri/yirmide biri bir rakamda alım yapılacak.Bu gerçeği bilmelerine rağmen rakamı çok yüksek söyleyip Malatyalıları kandıran siyasetçiler bu kentin kaderi olmamalı” dedi.

ŞİMDİ HAZIRLADIKLARI LİSTELERİ NE YAPACAKLAR?

İktidar partisi il,ilçe teşkilatı ile bazı milletvekillerinin fabrikada çalıştırılmak üzere isim listeleri hazırladığı,bu kişilere iş sözü verdikleri iddialarının Malatya’da dillendirildiğini belirten Ağbaba, “Şimdi ellerindeki listeleri ne yapacaklar? O listedeki gençlere ne diyecekler? 5 yıl bekleyin, fabrika büyürse sizi işe yerleştirelim mi diyecekler? Siyaseti çıkar uğruna yapıp,ellerine gözlerine bulaştırıyorlar.Onlara güvenip isim yazdıran gençler kadar, o listeleri yazan siyasetçilere de üzülüyoruz” ifadelerini kullandı.

PARTİYE DEĞİL, İŞE UYGUN KİŞİLER SEÇİLMELİ

Bir kez daha Kızılay tarafından kurulan fabrikanın kamunun malı olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Bu nedenle, partiye! uygun değil, işin kriterlerine uygun kişiler seçilerek işe alınmalıdır. Dilden dile dolaşan iddiaların son bulması için konu açık bir şekilde kamuoyuna duyurulmalı, alımlar mutlaka şeffaf yapılmalıdır” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • berk (3 yıl önce)
    sayın vekil emeklilerin maaş farkı 15 ocakta verilecekti buğün 19 ocak halen maaş farkımız yatmamış bütçede para yokmu
    0
    0
    Yanıtla
  • Tomugi (3 yıl önce)
    Böyle yaparlarsa ancak kendilerini kandırırlar. Su Ağbaba size nedemeli peki kazandığınız Belediyelerde Başakanlarınız habire işçi çıkarıyorlar, neden onlardan da bahsetmiyorsunuz ? Bence sizde dürüst olun.hiç birgün kendi partinizle belediyelerinizle bi eleştiriniz olmadı yoksa hepsi dürüstmüydü?Yaciz olaylarına Liderinizin daha şugün olmuş gıkı çıkmadı bu ayıpta size yeter vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (3 yıl önce)
    Yorumlarımız zorunuzamı gidiyor Malatya haber
    0
    0
    Yanıtla
  • mx (3 yıl önce)
    Umut tacirliği kadar adice bir şey var mı şu dünyada bilmiyorum. Syn. Vekilin serzenişte bulunduğu çok haklı ve yerinde bir serzeniş. Söyledikleri doğruysa, yapılanlar, yapılmak istenenler yanlış ve savunulabilir bir tarafı yok. Fakat Benim anlamaya çalıştığım, bu serzenişte bulunan zihniyetin, kişilerin şikayetçi oldukları bu tavır ve davranışların yerine koyabilecekleri bir şey bir tavır bir yol haritası var mı? Bence yok. İster iktidar yanlısı olsun, ister muhalefet yanlısı olsun, kimsenin kimseye diyeceği bir şey yok aslında. Hepi topu bir fabrikadan bahsediliyor, personel alınacak, insiyatif kullanma noktasında olanların oya ihtiyacı var. Bu işler böyle olunca tabi, muhalefet serzenişte bulunuyor ki onların da oya ihtiyacı var, Yani demeye çalıştığım yok biribirinizden farkınız... İktidar olsun muhalefet olsun kimse kimsenin umutlarıyla oynamasın kardeş. Almışınız oyu, atmışınız kapağı Ankara'ya bakin keyfinize... -ki bu da sözün bittiği yerdir aslında.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    kuzey cevre yoluna ayrılan miktar 10 milyon tl projenin yüzde ikisine denk nasıl bitecek bu kuzey cevreyolu hani malatyay a yatırım diye kendilerini yırtanlara
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Oldu bile...
    0
    0
    Yanıtla
  • ABUZER (3 yıl önce)
    alınacak olanlar alındı isimleri yazıldı iş başı belkide yapmışlardır
    0
    0
    Yanıtla
  • Hak adelet (3 yıl önce)
    Sehitfevzi mahallesindede guzel oynadilar.ortadada hic bir sey yok ne fiyat ne poroje firmayaya para kazandirmak ve ceplerine uc kurus atmak icin seyyar saticisini hamali insaatcisini kendinelerine yuzde seksen oy veren vatandasini evinde ettiler.benim parselime maliyeti 200 lira olan 100 metre evi yap gel bize 300 den sat geri kalan daireleride aranizda paylasin.kimse bize sahip cikmadi.insallah Rabbim sesimizi duyuyor.yakindir basiniza gelecek felaket.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlt44 (3 yıl önce)
    Mualesef bu kronik sorun hala devam ediyor. Bu şekilde dile getirdiği için ; Sn. Veli AĞBABA'ya ayrıca teşk.ediyoruz. Artık siyaset ve çıkar ilişkileri vatandaşın lehine olmalıdır. Burada şu parti bu parti değil hak edene hakkı verilmeli ve işe alınmalıdır. Daha açılmamış yer için kuru kalabalık laflara bu millet doydu. Seçimlerde elbette göz önüne getirilecektir. saygılarımla,
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    İnsanların aklıyla dalga geçer oldular. Sonuç mu yaşayıp her zaman ki gibi göreceğiz vahim tabloyu liste var ise oraya isim yazdıranlarda sorun yok bu sıkıntılı günlerde bu işsizlikte onların siyasi çıkar uğruna kullanan siyasilerde. Ülkemizin ne yazık ki kronik sorunu.
    0
    0
    Yanıtla