SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalıları Üzdü'

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, iktidar partisi siyasetçilerinin "MHP'yi oralarda olmamakla" eleştirdiği iller arasında Malatya'yı da ifade etmelerine tepki gösterdi.

Ekici, düzenlediği basın toplantısında, Hakkari'de en son 5 askerin daha şehit edilmesi nedeniyle başsağlığı dileklerini belirttikten sonra şunları söyledi:

"AKP yetkililerinin sıkıştıkları her dönemde terörle zaafa düşmelerinin her ortaya çıkışında özellikle ülkenin ve milletin kan ağladığı, sabrının zorlandığı bu günlerde MHP ve onun liderine insaf ve vicdan ölçülerini aşan bir saldırıda bulunarak, bazı yöreleri kastederek bu illerde olmamakla suçlamaları ve bu illerin içinde Malatya’nın da olması bizleri ve Malatyalıları derinden üzmüştür.

Malatya’da Milliyetçi Hareket geçmişte de vardı, her metrekaresinde bugünde vardır, ilelebet de var olacaktır.Bunu yok etmek kimsenin haddi değildir.

Malatya gibi vatan ve millet sevgisini dorukta yaşamış ve birlik ve bütünlüğüne, kardeşliğine göz dikenlere hak ettikleri dersi vermekten tereddüt göstermediğini defalarca ispat etmiş bir ildir.Malatya Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak ve bir Malatyalı olarak AKP yetkililerinin ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve kardeşliğine göz dikenlerin sık sık dile getirdikleri tanım ve ifadeleri kullanarak,siyaset yapmalarını şiddetle reddediyor,nefretle kınıyorum.

Ülkücüler ve Türk Milliyetçileri millet ve ülke meselelerinde elbette duyarlı olacak ve emsali görülmemiş teslimiyet ve zafiyet karşısında demokratik tepkilerini ortaya koyacaklardır.

Ülkenin değerlerini, Türkiye sevdalılarını muhatap almayıp ekümenlik sevdalısı patrikleri; Sarkisyanı,Aşiret reisleri Barzani yi, Talabani’yi muhatap kabul ederek,Bölücü başıyla aynı frekansta konuşurken, MHP’ye yakınlık göstermeniz zaten beklenemezdi.İkisi bir arada olmaz,olamaz…

MHP ve onun Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin ülke menfaatlerini her şeyin önünde tutan, kardeş kavgasına set çeken temiz siyaset anlayışı,Başbakan için Başbakanlık koltuğunda bir süre daha oturmasının yolunu açıyor olabilir,ancak kimse bu düşünceleri ve bu sabrı idrak eksikliği ile aymazlığa kapılmamalıdır.

AKP’nin akıl almaz teslimiyetine, terörü ve bölücülüğü bu noktalara getirip azdırmasına rağmen, Türkiye bugün hala kardeş kavgası yaşamıyor ve ümidini kaybetmiyorsa, bu sadece MHP sayesindedir. AKP ve Başbakan’ın sorumsuz, temelsiz konuşmalarının çok az bir kısmını MHP ve onun ilkeli Lideri Sayın Devlet Bahçeli yapsa, ülkenin geleceğini bir an için düşünmese,ipin ucunu bıraksa bugün Türkiye’de her şey çok farklı ve çok daha zor olurdu.

Bu izan ve insaf yoksunları bunları bilselerdi, zerre kadar vicdanları olsa, aslında MHP’ye ve Sayın Devlet Bahçeli’ye ne kadar çok şey borçlu olduklarını görürlerdi.

Malatyalılar iktidar yetkililerinin bu çirkin ve gaflet içindeki yorum ve düşünceleri üzüntüyle karşılamışlardır.

Malatya ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda asla taviz vermeyen ve yese düşmemiş, düşmeyecek olan bir ildir. Malatya’yı bölücü başı ve PKK yandaşlarının çizdiği sözde harita ve coğrafya içerisinde göstererek, Gavur dağından öteyi ayrı bir değerlendirmeye varacak kadar gaflet içerisinde yapılmış olan açıklamaları, Malatyalılar ilk seçimde cevaplandıracak ve Milliyetçi Hareketin Malatya’da kale gibi durduğunu,ilelebet de duracağını ,bu ülkenin ne doğusunda nede batısında bir karış toprağın ayrı görülmeyeceğini, görenlere de hak ettiği dersi vereceklerine yürekten inanıyor,saygılar sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız