SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalıların Devri Bitmedi'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'daki Malatya Kamu Çalışanları Derneği yöneticileri, MİAD'ın düzenlediği kahvaltıda buluştular. Kahvaltıya İstanbul'da görevli Malatyalı üst düzey bürokratların da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı.

Kahvaltıya ilişkin olarak MİAD'dan gönderilen basın bülteni özetle şöyle:

"Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, İstanbul’daki Malatya Kamu Çalışanları Derneği Üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

İstanbul Edirnekapı Molla Aşkı Terası’nda düzenlenen ve 100’e yakın kamu çalışanının katıldığı kahvaltıda MİAD Başkanı Yunus Akdaş’a davet nedeniyle teşekkür eden Malatya Kamu Çalışanları Derneği Başkanı Ramazan Demir (üçüncü fotoğrafta) :“İstanbul’da dernek, vakıf, cemiyet adı altında kurulmuş 300’e yakın Malatyalı sivil toplum örgütü var. Ancak maalesef bunların çoğu bir birinden habersiz. Bu örgütlenmeleri bir araya getirecek komisyon oluşturulmalı. Burada ak saçlılara çok iş düşüyor. Bu komisyonu onlar oluşturabilirler. Birliktelik sağlanırsa Malatyalıların devri bitti söylemlerine karşılık ‘Malatyalıların devri bitmedi asıl bundan sonra başlıyor. İçimizden daha ne İnönüler ne Özallar çıkacak’ diyebiliriz” şeklinde konuştu.

İSTANBUL VALİ YARDIMCISI ALİ KAZGAN
Kahvaltıya katılan İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan (üstteki fotoğrafta), İstanbul da kaliteli bir Malatyalı nüfusun bulunduğunu belirterek, “İş dünyasına baktığımızda neredeyse iş dünyasının üçte ikisi Malatyalılardan oluşuyor. Ancak böylesine kaliteli bir nüfusu bir araya getiren bir örgütlenme yok. Bir takım eksiklikler varsa işadamları ve bürokratların bir araya gelerek bunu gidermesi gerekiyor. Umarım bu toplantı bu buluşma iyi şeylerin başlangıcı olur” dedi.

POLİS TEFTİŞ KURULU İSTANBUL BÖLGE BAŞKANLIĞI POLİS BAŞMÜFETTİŞİ HASAN ADAK
Yunus Emre’nin “İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır” sözlerini hatırlatan Hasan Adak, şunları söyledi.
“Biz önce kendimizi bilip tanıyacağız. Malatyalılar olarak kartopu gibi bütünleşip, çığa dönüşmeliyiz ki dünyayı şekillendirecek bir konuma sahip olalım. Renk, dil, din, mezhep ayrımı yapmadan Malatyalıların katalizör görevi üstlenerek Türkiye’nin ilerlemesine katkıda bulunması lazım.”

Molla Aşkı Terası’nın işletmecisi Balat Turizm yetkilisi Mehmet Ünal; İstanbul’da Malatyalı nüfusu çok olmasına rağmen İstanbul milletvekilleri arasında Malatyalıların bulunmayışını eksiklik olarak gördüğünü ifade ederken, İstanbul Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kavuk, derneklerin İstanbul’da yaşayan maddi durumu iyi olmayan Malatyalılara destek vermesi gerekliliğine değindi.

Kavuk “İstanbul’da yaşayan Malatyalıların birliğini nasıl sağlayacağımızı konuşmalıyız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, bu buluşmaya vesile olan herkese teşekkür ederek, Malatyalı kamu çalışanları ile iş dünyasının el ele gönül gönüle olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız