SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalıların Sesini Duyun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:24:54
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Malatya’da 2 hastanenin yıkılarak  1 hastane yapılmasını eleştirerek Sağlık Bakanına “Malatya Milletvekili olarak Malatya’daki bütün herkesin ortak düşüncesini size aktarmak istiyorum: Malatya’da hem 2 hastane 1'e düşürülüyor hem de yatak sayısı düşürülüyor. Malatya Devlet Hastanesinin, kapatılmaması gerekir. Bu konuda Malatyalıların sesini duymanızı rica ediyorum.”dedi.

“BEN DEDİM OLDU MANTIĞIYLA”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada “Malatya’da yapılan uygulamalar hem Sağlık Bakanlığı’nın hem de AKP’nin demokrasiye bakışını göstermektedir. Malatya Merkezinde 2 tane hastane var, Biri; Beydağı Devlet Hastanesi, diğeri Malatya  Devlet Hastanesi. Biri Malatya’nın bir ucunda, öbürü  diğer ucunda. Yeni bir hastaneye ihtiyaç duyulduğu söylenince, TOKİ bir hastane yapmaya karar verdi. Ama bir şartla ;2 hastanenin yerini devralmak koşuluyla .TOKİ mevcut Şeker Fabrikası arazisine hastane yapmaya karar verdi. Bu karara tabip odası, sendikalar, dernekler “hastanenin kuruluş yerinin Malatya’nın gelişmesine aykırı olduğunu, doğru bir yer olmadığını” ifade ederek karşı çıktılar. Hastane yerinin Malatya’nın gelişmesinin önünde engel olacağını duyurdular. Ancak, AKP kimseyi dinlemeden “ben dedim oldu” mantığıyla Malatya’nın Beydağı Devlet Hastanesi’nin hemen karşı tarafına yeni bir hastane inşaatı başlattı” dedi.

“SESLERİNİ BAKANA DUYURAMIYORLAR”

Ağbaba “Malatya’daki sivil toplum kuruluşları, sendikalar, dernekler, Tabip Odası, Ticaret Odası, Esnaf Odası, AKP’de politika yapan, CHP’de politika yapan, MHP’de politika yapan arkadaşlar, diyorlar ki: “Beydağı Devlet Hastanesinin kapatılması mantıklı ancak Malatya Devlet Hastanesinin kapatılması doğru değil. Çünkü birisi kentin bir ucunda, birisi kentin diğer ucunda.  Kentin doğusundaki Malatya Devlet Hastanesi’nin kapatılmaması gerekir. Bu hem sağlık anlamında hem de şehrin gelişmesi anlamında Malatya’ya zarar veriyor.” Ancak, maalesef, bu konuda seslerini Sayın Sağlık Bakanına duyuramıyorlar. Ben, tekrar, Malatya Milletvekili olarak, Malatya’daki bütün herkesin ortak düşüncesini size aktarmak istiyorum: Hem yatak sayımız düşüyor hem tek hastaneye düşüyoruz. Malatya Devlet Hastanesi’nde Sayın Mevlüt Aslanoğlu ve hayırseverler birçok işadamımız yeni merkezler kurdular. Örneğin, bir Çocuk Merkezi kuruldu ki ,devletin hiçbir katkısı yok, tamamen Ankara’dan, İstanbul’dan sağlanan bağışlarla gerçekleştirildi. Bunlar da yıkılacak, bunu da dikkatinize sunmak istiyorum.Şu anki mevcut Malatya Devlet Hastanesinin kapatılmaması gerekir. Bu konuda Malatyalıların sesini duymanızı rica ediyorum” şeklinde konuştu.

“ASLANOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

CHP Milletvekili Ağbaba, Karaciğer Nakil Merkezi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak “Övünerek söylemek isterim ki İnönü Üniversitesi, Malatya’nın en önemli değerlerinden biri. İsmet İnönü’nün kurmuş olduğu üniversite ve diğer bir önemli isim, Turgut Özal’ın kurmuş olduğu hastane Malatya’da bütün bölgeye hitap etmekte, önemli işler yapmaktadır. Bu anlamda, Karaciğer Nakil Merkezi’nin kurulmasında çok büyük katkısı olan başta benden önceki milletvekilimiz Sayın Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve katkı veren Sayın Bakan, sizleri kutluyorum, teşekkür ediyorum. Bu konuda, inşallah önümüzdeki dönem bu merkezin bitirilmesiyle ilgili de destekleriniz devam eder” ifadelerine yer verdi.

“HAKSIZCA-HUKUKSUZCA ÖLÜMÜ BEKLİYOR”

Ağbaba “Biz Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi Komisyonu olarak cezaevlerini geziyoruz. Sayın Sağlık Bakanını da direkt ilgilendiriyor. Geçtiğimiz günlerde cezaevine gittiğimizde, 13 tane tutuklu tıp öğrencisiyle karşılaştık. Her biri yoksulluk içerisinde büyümüş ve Hacettepe gibi önemli bir üniversiteyi kazanmış, bir çoğu da son sınıfta, mezun olmalarına on beş günü kalan çocuklardı. Bunların gözaltına alınma gerekçeleri, halk sağlığı komisyonu kurmak, halk sağlığı komisyonu sınavına girmek gibi akla hayale, mantığa gelmeyen gerekçeler. Yine, SES’in temsilcisi, dokuz aydan beri, iki yüz on günden beri, KESK’in birçok temsilcisi  gibi,  iddianameler hazırlanmadan cezaevinde bekliyorlar. Bunların birçoğunun kaçma şüphesi yok, birçoğunun delilleri karartma şüphesi yok. Geçtiğimiz günlerde, Kemal Gürüz’ü ziyaret ettik. Kemal Gürüz Adriyatik Denizi’nden tutuklama kararı, çıktığı zaman gemiye atlayıp geri dönen birisi, ama kaçma şüphesiyle sekiz aydan beri cezaevinde tutulmakta. Yine, Sayın Bakanın meslektaşı Fatih Hilmioğlu iki dönem İnönü Üniversitesi Rektörlüğü yapmış, Malatya’da şu anda Sayın Bakanın da katkılarıyla kurulan Karaciğer Merkezi’nin oluşmasında belki en önemli rolü üstlenmiş Fatih Hilmioğlu’nun haksızca ve hukuksuzca ölümü beklemesi de üzüntü vericidir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız