SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalıların Türkü Gecesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:32:00
Malatyalıların Türkü Gecesi
A- A+ PAYLAŞ

Ankara’da bulunan Malatyalılar, 21 köy ve ilçe derneği ile Ankara Malatyalılar Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği Türkü Şöleninde buluştu. 

Türk Halk Müziği’nin ünlü isimleri Erdal Erzincan, Mustafa Özarslan ile Şirin Üstün, Can Aydoğdu’nun sahne aldığı geceye katılan konuklar doyasıya eğlendi. Çankaya Belediyesi Hoytur Halk Oyunları ekibi de Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait folklor gösterileriyle Türkü Şölenine renk kattı.

Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkü Şöleni’ne  Adalet Eski Bakanı Seyfi Oktay, Yargıtay Onursal Üyesi Sami Özfırat, Malatya Eski Valisi ve Anayasa Mahkemesi Eski Üyesi Mustafa Yıldırım, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Malatyalı iş adamları Önder Sirenkök, İsmet Çomoğlu, Bayındırlık Eski Müsteşarı Ali Helvacı, çok sayıda bürokrat, iş adamı ve siyasiler ile Ankara’da yaşayan Malatyalılar katıldı.

Gecede konuşan Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Battal Yıldız, Ankara’daki 21 köy ve ilçe derneği ile bir araya gelerek böyle bir geceyi organize ettiklerini belirterek “Bu salondaki kalabalığı görünce güzel bir şey yaptığımız inancına vardık. Amacımız, bu tür organizasyonlarla Ankara’da yaşayan Malatyalıların birlik ve beraberliğini pekiştirmek” dedi.

Konuşmaların ardından gecede sahne alan Türk Halk Müziği’nin bağlama ustalarından Erdal Erzincan, Mustafa Özarslan, Şirin Üstün ve Can Aydoğdu, söyledikleri türkülerle Malatyalılara unutulmaz bir gece yaşattı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız