SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalılığımı Yargılayamazlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:26:09
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig’in yeni ekibi Fethiyespor’un Teknik Direktörü Mustafa Ceviz, PTT 1. Ligde kalıcı olmayı hedeflediklerini söyledi. 

Takıma verilen iki günlük izni memleketi Malatya’da geçiren Ceviz, yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ceviz, yeni sezona iyi hazırlandıklarını ifade ederek, “Bu sezona haddimizi bilerek yola çıktık. PTT 1. Ligin marka değeri yüksek ve daha çok göz önündesiniz. Takımımızın yarısı değişti. Çeşitli sebeplerden ayrılan futbolcularımız oldu. Bize çok faydası olmayan futbolcularla da yollarımızı ayırdık. 3 yabancı oyuncuyu kadromuza kattık. Gurbetçi bir futbolcuyla anlaştık. Bunun yanında 4 oyuncuyu daha kadromuza kattık. Eksiklerimiz var. 4 ya da 5 futbolcu daha alacağız” dedi.

PTT 1. Ligde kalıcı olmayı hedeflediklerini kaydeden başarılı teknik adam, “Bu seneye adaptasyon olarak bakıyoruz. Çünkü ligde 4 takım küme düşecek. İlk 2 takım direk çıkacak. İlk 6 içerisinde yer alan takımlarda Play-Off oynayacak. Bizim amacımız ligin ortalarında kendimize yer bulmak. Düşme tehlikesi yaşamak istemiyoruz” diye konuştu. 

Ceviz, Spor Toto 2. Lig’den PTT 1. Lige 3 milyon 300 bin TL bütçeyle çıktıklarını dile getirterek, şunları söyledi: “Birbirinden güçlü rakiplerimiz var. Ekonomik olarak güçlü olan takımların yer aldığı bir lig. 15 milyon TL bütçesi olan takımlar var ve iyi kadro kurdular. Bu sezon 6-6,5 milyon TL gibi bir bütçeyle PTT 1. Ligde mücadele edeceğiz. Mütevazi bir bütçeyle, büyük bütçeli takımların içerisinde yarışmaya çalışacağız. Bizim gibi heyecanlı, coşkulu, başarıya aç, aldığı her kuruşun sonuna kadar hakkını verecek, bizle beraber bu heyecanı taşıyacak futbolcuları kadromuza katıyoruz, katmaya da devam edeceğiz. İnşallah istediğimiz kadroyu oluşturursak PTT 1. Lig’de de iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Umarım bunu başarırız. Bundan sonrası içinde ligi iyi tanıyıp, oyuncu portföyümüzü de genişletip ileriki sezonlar için daha büyük planlar yapılabilir.”

Yeni Malatyaspor ile oynanan Play-Off yarı final müsabakasında takımının attığı ikinci golden sonraki sevinciyle ilgili de açıklamada bulunan Ceviz, “Bana gerek maç sırasında gerekse de maçtan sonra tepki gösteren bazı kendini Malatyalı sanan ama bu şehrin prestijine en büyük zararı veren kişiler oldu. Sosyal medyadan aileme, çocuklarıma, Malatyalılığıma kadar birçok şeye küfür eden sözde kendini bilmezler oldu. Ben bu kişileri Malatyalı olarak görmüyorum. Ve bunları takımı elenmiş diye üzülen, maçı objektif bir şekilde değerlendiren, Yeni Malatyaspor’un ve Malatya’nın asıl sahibi olan adam gibi adam Malatyalılardan ayrı tutuyorum. Onun dışında Malatya’dan beni onlarca insan aradı tebrik etti. Benim sevincimi paylaştı benimle gurur duyduklarını söylediler. Futbolda olması gerekende buydu. İnsanları anlamak lazım. Nihayetinde takımları elenmiş, oraya kadar gelmiş desteklemişler ve tek maç sonunda tüm umutları bitmiş bir şekilde stattan ayrılmış, üzülmüşler. Bu taraftarın üzüntüden dolayı belki hakem belki rakibe ya da başka şeylere kızgınlığı olabilir. Bunu anlayışla karşılarım. Ama hakaret ve Malatyalılık bölümünde kimse beni yargılayamaz” diye konuştu. 

Yanlış anlaşıldığı için çok üzgün olduğunu ifade eden Ceviz, “Ben buradan şunu tüm iyi niyetimle ve samimiyetimle net bir şekilde ifade ediyorum; Malatya benim memleketim. O an inanın “Nasıl sevindiniz? Golden sonra kime koştunuz” deseniz bunları bile hatırlamam. Ama insanlarda beni anlayabilmeli. Takımı elenmekten son dakika finale çıkma avantajı yakalamış bir antrenörüm o an sahada. Bakın ben daha önce çok kez 3. Lig, 2.lig, play off şampiyonlukları yaşadım. Ama PTT 1. Lige yükselme anlamında benim içinde önemli bir andı ve kariyerimde yeni bir dönüm çizgisiydi. Hal böyleyken o an maçın içinde golden sonra tek düşündüğüm şey bunlardı. Malatyalı olarak yakaladığım başarıdan dolayı benle gurur duyan ama takımının da elenmesine üzülerek maç stresiyle normal tepki veren kardeşlerimin, yanlış anlamalarından dolayı üzgünüm” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız