SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatyalılık En Önemli Kriter''

A- A+ PAYLAŞ

Yardımsevenler Derneği Malatya Şubesi tarafından bu yıl burs verilen üniversiteli öğrenci sayısın 107 olduğu bildirildi.

Yardımsevenler Derneği Malatya Şube Başkanı Ayten Kılıçaslan, derneklerinin 1938 yılında 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün eşi Mevhibe İnönü'nün öncülüğünde Ankara'da kurulduğunu ve yaklaşık 50 yıldan beride Malatya'daki şubesinin faaliyet gösterdiğini söyledi.

Yardıma muhtaç insanlara destek sağlamak amacıyla yola çıktıklarını anlatan Kılıçaslan, "Sağlık, eğitim alanları ile yaşlılara yönelik bakım ve hizmet gibi destekte bulunmaktır. Gücümüzün yettiğince ihtiyaç sahibi insanlara maddi ve manevi yardımda bulunuyoruz" dedi.

Kendisinin 30 yıldan beri derneğin içerisinde olduğunu kaydeden Yardım Sevenler Derneği Başkanı Ayten Kılıçaslan, "İhtiyacı olan insanları tespit ederken çok hassas davranıyoruz. Bize başvurduktan sonra evlerine gidiyoruz, ihtiyaçlarını tespit ediyoruz ve gerçekten en zor durumda olan insanları seçiyoruz. Bu yıl 107 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. 39 öğrenciyi hayırseverler, geri kalanları da biz okutuyoruz.

Bunların ortak bir özelliği var, hepsi çok başarılı ancak aile imkanlarıyla asla üniversitede okuyacak durumda değiller. 25 öğrencimiz tıp fakültesinde okuyor, çoğu Boğaziçi, ODTÜ gibi üniversitelerde iktisat, işletme, sınıf öğretmenliği gibi bölümlerde okuyorlar. Seçtiğimiz öğrencilerimizin Malatyalı olması en önemli kriterimiz. Şu
anda ayda 75'er YTL burs verebiliyoruz" dedi.

Burs verdikleri öğrencilerin derneğin sosyal faaliyetlerine de katılarak çalışmaları yakından gördüğünü belirten Kılıçaslan, İstanbul'da bulunan bir Malatyalı işadamını gönderdiği bin çift ayakkabıyı da yardıma muhtaç çocuklar dağıttıklarını kaydetti.

Kılıçaslan, Dernekler Müdürlüğü'nün yaptığı denetimde dernekleri ile ilgili tüm evrak ve dosyaların, makbuzların eksiksiz bir şekilde düzenlenmesinden dolayı Dernekler Müdürlüğü tarafından Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildiklerini de sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız