SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalının Buluştuğu Adres... MalatyaHaber.com 3 Yaşında...!

A- A+ PAYLAŞ

MALATYALININ BULUŞTUĞU ADRES..
MALATYAHABER.COM 3'üncü YAŞINI KUTLUYOR...

* * *

“..2002’nin Mart ayı başlarıydı.. O sırada ABD’de bulunan ve dış haberler ağırlıklı Sansursuz.com adlı internet haber sitesini de kurmuş olan Fuat’la (Kozluklu) telefonla görüşüyorduk. Gazetecilik mesleğine GÖRÜŞ’te başlayan ve “habercilik”le ilgili heyecanını hiçbir zaman yitirmeyen, aynı zamanda da “iflah olmaz” bir Malatya şöveni olan Fuat; habercilik teknolojisi, iletişim dünyası, internet olayı.. filan heyecanla anlatıp duruyordu. Sonunda ağzındaki baklayı çıkarıverdi: “Abi, bir de Malatya’yı tüm dünyaya aktaracağımız, dünyanın her yerindeki Malatyalı’nın günü gününe, saati saatine, dakikası dakikasına, ama tabi her yönüyle memleketini izleyebileceği bir internet sitesi yapalım.. Bu çok önemli bir hizmet olacak.. Düşün ben Washington’dayım ve Malatya’yı anında izleyebileceğim?!.. Muhteşem bir şey.. Bak ben adını bile buldum: Malatyahaber.com..”

Doğrusu internet dünyasına pek bir yakınlığım yok, ayrıca bilgisayarı da sadece düz yazı için kullanan biriyim.. Nasıl yapacağımızı sordum, heyecanla anlatmaya başladı.. “Abi bak Suat (Kozluklu-kardeşi) burada, siz oradasınız. Hep beraber yaparız. Çok iyi bir iş çıkaracağız..”

İyi, dedik ve kolları sıvadık. Sonradan; “dededen-babadan-dayıdan gazeteci” yeğenim Levent’i de (Barış) bu projemizde gördük ve bu “dörtlü” ile çıktık yola..”

* * *

15 Nisan 2002 günü, sanal ortamda yayınına başladığımız Malatyahaber.com’un 1’inci kuruluş yıldönümünde, 2003 yılının 15 Nisan’ında, yayıncılarımızdan İsmet Yalvaç, yukarıdaki satırlarla anlatmıştı, yola çıkış öykümüzü..

Malatyahaber.com olarak 3 yılı geride bıraktık. Çeşitli güçlüklere, sıkıntılara rağmen, “inandığımız” bu işi yaşatma, sürdürme hedefimize yürüdük. İlk günlerde onlara, sonra yüzlere, sonra binlere ve şimdilerde onbinlere, dünyanın her yerindeki Malatyalılara, Malatya’yı yansıtmaya çalıştık, çalışıyoruz.

Geride bir 3 yıl bıraktığımız ve artık anlaşıldığını düşündüğümüz için, yayın çizgimiz, amacımız konusunda fazla bir şey söylemek istemiyoruz.

Malatya’ya, Malatyalı’ya yakışır, ilkeli, herkesi kucaklayan bir yayın anlayışımızın anlaşılmış olduğunu düşünüyoruz.

Bu site; “işi gücü” sadece gazetecilik olan profesyonellerin, “amatör” duygularla yola çıkıp; doğdukları, yetiştikleri kente, kendi yetenekleri ve olanakları içerisinde hizmet verme isteğinin yansımasıdır. O kentin içinde ve dışında yaşayan insanlarına; buluştukları, bağlarını sıcak tutan bir platform oluşturma çabasının ürünüdür.

* * *

Malatyahaber.com, 3. yayın yılını geride bırakırken, daha iyi teknik olanaklarla ve görsel yapıyla hizmet verebilme yolunda yapılanma çalışmalarını da sürdürüyor.

Yayıncılarımızdan Suat Kozluklu'nun çabalarıyla, önümüzdeki günlerde devreye girecek olan yeni tasarımımız ve yazılımın sağladığı yeni yayın olanakları, daha aktif, daha içerikli bir Malatyahaber.com’u, ekranlarınıza taşıyacak…

Desteğini bizlerden esirgemeyen dostlara sonsuz teşekkürler...

Hoşgörünüzle nice uzun yıllara ve hep birlikte…

Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız