SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatyalı'nın Kuş Kadar Kıymeti Yok mu?''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da salgın hastalık haline gelen ishal, karın ağrısı ve kusma olayları üzerine, Ankara'dan CHP'li 3 milletvekili Malatya'ya geldi.

 

Altın Kayısı Otel'de basın toplantısı düzenleyen CHP heyeti, Malatya'daki salgın hastalık konusunda hükümeti uyardı. Sivas Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Sözen, eski bir belediye başkanı ve hekim olarak, Malatya'daki olayı yerinde araştırmak ve incelemek üzere geldiklerini belirtip, "Malatya'da 10 günde 10 binleri bulan hasta, sağlık kuruluşlarına başvurmuş. Çocukların ölüm riski bulunmasına rağmen hükümet ilaç ve bilgi konusunda duyarsız kalmıştır. Bu yönde hükümeti kınıyoruz" dedi.

 

Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç da, Balıkesir'de kuş gribi çıktığında herkesin duyarlı olduğunu, ancak Malatya'da insanların hastanelere akın akın gelmelerine rağmen hükümetin duyarsız kaldığını ileri sürüp, "Malatya'daki vatandaşların kuş kadar kıymeti yok mu?"diye sordu. Kılıç, hükümetin başbakan veya bir bakanının Malatya'ya gelmemesini duyarsızlık olarak nitelendirip, sorumluların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

 

Denizli Milletvekili Mehmet Uğur Neşşar ise, tahlil konusunda üniversite ile gereksiz tartışmaya gidilmemesi gerektiğini belirtip, "Halkın, belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendik. Bu büyük bir olaydır" diyerek, iktidarı uyarmak için Malatya'ya geldiklerini, perşembe günü ziyaret ve incelemelerden sonra cuma günü basın toplantısı ile izlenimlerini aktaracaklarını kaydetti.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız