SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı'ya Rahat Yok!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:57:58
'Malatyalı'ya Rahat Yok!..
A- A+ PAYLAŞ
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne vilayeti Malatya Köylülerinden çevre protestosu. Malatya köylüleri köyün doğal güzelliklerinden olan Şelale bölgesinin Alsancak belediyesinin uygulaması nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu düşüncesinde..
 
Malatya köylüleri Alsancak belediyesinin Şelale bölgesindeki dere yatağını yol genişletme çalışması gerekçesiyle  çöp ve moloz dökerek doldurmasını bugün gerçekleştirdiği eylemle protesto etti.
 
Malatya-İncesu Köyü Eylem komitesi tarafından  organize edilen eyleme, bazı siyasi parti ile sivil toplum örgütleri Alsancak Belediyesi’nin bazı Meclis Üyeleri ile çok vatandaş katılarak destek verdi..
 
Eylemde ilk konuşmayı yapan Demokrat Parti Girne İlçe Başkanı  Mustafa Özdeğirmenci, Alsancak belediye Başkanı Yücel Atakara’yı bölgedeki dereyi  yol genişletme çalışması adı altında kirletmeden vazgeçmeye çağırdı.
 
Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ise, Alsancak Belediyesinin, sözkonusu dere yatağına yol genişletme gerekçesiyle   moloz ve  çöp dökmesinin , anayasal suç olduğunu belirterek hükümetten bu duruma dur demesini istedi.
 
CTP Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa da,   yol genişletme çalışması adı altında doğayı tahrip etmenin  belediyeye yakışmadığını kaydetti.
 
Çevre Platformu adına konuşan Kıbrıs Türk Biyologlar Derneği Başkanı  Hasan Sarpten, ülkede çevreye değer vermeyen doğaya saygılı uygulamaları hayata geçirmeyen  siyasi oluşum ve partilerin  Kıbrıs Türk halkı tarafından kabul görmeyeceğini  belirtti.
 
Konuşmaların ardından  hazırlanan basın  bildirisini okuyan , Malatya Köyü Muhtarı ve  eylem komitesi üyesi  Sakine  Erdemsiz ,  Dereye dökülen çöp ve molozlar  nedeniyle , köy suyunun ve canlıların zarar gördüğünü, dere yatağının çöplüğe dönüştüğünü belirtti.
 
Erdemsiz, bölge sakinleri olarak,  bir an önce  dökülen moloz,  dal ve çöplerin  temizlenmesi,  şelalenin betonlaştırılmış yapısının eski haline dönüştürülmesini istedi.
 
Erdemsiz, utanç abidesinden kurtulmak istediklerini de belirtti.
 
Malatya  Şelale Bölgesindeki eyleme katılanlar, daha sonra , Alsancak Belediyesi önüne giderek , siyah çelenk bıraktı.
 
KAYNAK: KKTC Bayrak Radyosu ve Televizyonu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız