SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalıyım, Bizim Oralarda.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:03:36
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa'nın en yeni teknolojisine sahip iplik fabrikası dahil son dönemde 75 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Anadolu İplik Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Uzun, Hürriyet'te yayınlanan röportajında, yatırımları ve hedefleri ile ilgili açıklamalar yaptı. İstanbul'da ortak oldukları AVM ile ilgili fonların sık sık kapısını çaldıklarını belirten Uzun, "Ben Malatyalıyım. Bizim oralarda mal satmayı sevmezler."diye konuştu.

Uzun'un, Hürriyet'te Demet Cengiz imzasıyla yayınlanan "75 milyon doları ilmik ilmik ördü" başlıklı röportajından bazı bölümler şöyle:

"ANADOLU İplik ve Tekstil Fabrikaları, Çerkezköy’de Avrupa’nın en yeni teknolojisine sahip iplik fabrikasını kurdu. 80 bin metrekare arazi içerisinde 55 bin metrekare kapalı alana sahip olan fabrikayla Anadolu İplik’in naylon iplikte hammadde, ara mamul ve nihai ürün üretim kapasitesi yıllık 70 bin tona, pamukta ise 13 bin 500 tona ulaştı..

..İtalya’da ofis açtıklarını, Sri Lanka üzerinden de Uzakdoğu’ya mal satmayı planladıklarını kaydeden Uzun, “Şu anda Avrupa’nın en modern teknolojisine sahip firmasıyız. Çin’in bile kısa sürede üretemeyeceği çeşitlilikte iplik üretiyoruz. Bu durum özellikle ihracatta büyük bir avantaj sağlıyor. Anadolu İplik; Çin ve Hindistan gibi büyük ihracatçı ülkelerden sadece fiyata dayalı kısır rekabetten ayrışıyor. Türkiye’nin iplik ihracatına kalite ve değer katıyor. Yatırımlarımızı bu çerçevede planlıyoruz. Sri Lanka’yı lojistik bir üs haline getireceğiz. Oradan bölge ülkelere satış yapacağız. Ayrıca orada iplik üretme planlarımız da var” dedi

Üreticilerin üreticisi

ANADOLU İplik yeni fabrikasında, tüm üretim faaliyetlerinde enerjisini sağlamak amacıyla kojenerasyon tesisi de kurdu. Fabrika üretim için gerekli olan tüm enerjiyi 13Mw’lık tesis karşılıyor. Tuncay Uzun, Malatya’da da 15 milyon dolara hidroelektrik santrali yaptıklarını anlattı. Uzun, Anadolu İplik’in yurtiçi ve yurtdışında dev markalara ürünlerini sattığını da vurguladı.

Fonlar kapımızda

KEMER Country’nin ortakları arasında yeralan olan Tuncay Uzun, aynı zamanda Zeytinburnu’ndaki Olivium AVM’nin de sahiplerinden... 

Tuncay Uzun,  Olivium’un başarılı bir yatırım olduğunu anlattı. Fonların sık sık kapılarını çaldığını anlatan Uzun, “Fonların ilgisi var. Ben Malatyalıyım. Bizim oralarda mal satmayı sevmezler. Babam da sevmez ama ben aynı fikirde değilim. Diş fırçanız hariç herşeyin satılabileceğini düşünüyorum. Değeri verilirse AVM’yi de satarız, yeni bir yatırım yaparız” diye konuştu."

Hürriyet'teki haberin tamamını aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26470439.asp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız