SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatyamız Örnek Olsun..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü, silah kullanımı ve neden olduğu olaylar nedeniyle "Kör Kurşunlara Dur Diyelim.. Malatyamız Örnek Olsun" sloganıyla "silahsızlanma" kampanyası başlattı. Önleyici Hizmetler Şubesi tarafından hazırlatılan afişler, çeşitli yerlere asıldı. Afişte, düğünde açılan ateşle yaşamını yitiren Begüm Kartal'ın fotoğrafı da yeralıyor.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi tarafından bastırılan ve şehrin muhtelif yerlerine asılan afişlerde, "Silah korumaz, eğlendirmez, neşelendirmez, yalnızca öldürür. Silah değil sevgi. Kör kurşunlara 'dur' diyelim, eğlenceleri hüzne çevirmeyelim.. Silah güç simgesi değil, aciz olmanın ifadesidir.." yazıları yer alıyor.

Malatya'da geçen ay arkadaşının kına gecesinde atılan silahtan çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Malatyasporlu eski futbolcu ve işadamı Hasan Kartal'ın kızı, Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal'ın da fotoğrafının bastırıldığı afişlerde "Silah değil, sevgi korur" ifadesine yer verildi.

Afişte ayrıca, silah kullanımı ile ilgili olarak, Yeni TCK'nın ilgili maddesine de yer verildi. 3 yıla kadar hapis cezası öngören madde şöyle:

"YENİ TÜRK CEZA KANUNU
Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması
Madde 170- Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olabilecek biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan kişi altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız